≫ 

Ko će biti novi trener košarkaša Zvezde? Idealna zamena za Radonjića ima jak ugovor, ali jedan Crnogorac je slobodan!

Crveno-beli moraju što pre da reše pitanje trenera kako bi se počelo sa formiranjem tima

Malo ko je očekivao da će Dejan Radonjić napustiti klupu Zvezde, ali posle egzodusa glavnih igrača i nosilaca igre, procenio je da to više ne bi bio onaj tim u sistemu koji je napravio.

>>> Zašto je Zvezda povukla najnepopularniji potez u sezoni Fajnal fora u Beogradu?

Odlučio je da preskoči novu ponudu crveno-belih i da sačeka neki drugi angažman.

Nije tajna da Zvezda dosta novca duguje Radonjiću, ali to njemu nije bio ni primarni motiv. Prethodna sezona je završena trijumfalno iako je bio mnogo problema novčane prirode, jer su igračima ispalćene samo četiri mesečne plate, a i sam Radonjić ih je odgovorio od štrajka pri kraju sezone.

Odlazak Jovića, Dženkinsa, Simonovića, Kuzmića, Gudurića, Mitrovića samo je doprineo da Radonjić prelomi i da ne produži ugovor. Jer bi morao da pravi potpuno novi tim i da kreće od nule, pošto više nema sistema. Sistem se pravi kad svake godine praviš tim na postojeći kostur a dovodiš po dva tri nova igrača.

Ovoga puta Zvezda je napravila restartovanje. Doveđće novog trenera koji će morati da igračima koji su ostali Lazić, Dangubić, Dobrić, Bjelica, priključi još nekoliko novih igrača i par talentovanih klinaca.

Međutim, ko bi mogao da zameni Radonjića posle jedne od najuspešnjih sezona? Prvi koji nam pada napamet je Saša Obradović, Zvezdino dete, odličan trener i čovek, ali ima jak ugovor sa Lokomotivom iz Kubana do 2020.

Iz domaćih klubova nema mnogo kandidata, jedino ako se hrabro da šansa mladom strategu FMP-a Dušan Alimpijević. Jeste da je potpisao novi ugvoor sa FMP-om, ali to ne bi bio problem.

Osim njega, Zvezda može da se osloni na nekadašnje trenere poput Aleksandra Trifunovića, koji je trener Pinar Karšijake. Jeste da Turci plaćaju, ali Zvezda igra Evroligu.

Ipak, najrealnije je da možda to bude Duško Ivanović, koji se rastao sa Himkijem, a i  mediji su pisali da bi mogao da preuzme Zvezdu u slučaju odlaska Radonjića.

On je možda i najrealnija opcija jer ima iskustva u Evroligi i spada u dobre trenere.

Ipak, ima tu i drugih imena poput Luke Pavićevića koji je doduše u Japanu već godinu dana, ali možda bi prihvatio poziv da se vrati u Evropsku košarku. Tu je i Stevan Karadžić, doduše on je selektor košarkašica, ali posle neuspeha na EP možda i ne bude više.

Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA