Sale Đorđević otvorio dušu Hrvatima o Jokićevom otkazu: Kao, radiće na telu... Imam osećaj da menadžeri manipulišu igračima!

Selektor Srbije se osvrnuo na otkaze i zapravo otkrio da iza čitave priče najverovatnije stoji menadžerska manipulacija

  • 9

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević, dao je intervju za hrvatski Germanijak, u kome je iskreno pričao o otkazima u reprezentaciji iz poseban osvrt na centra Denver Nagetsa, Nikolu Jokića, ali i prošlogodišnje otkazivanje Bobana Marjanovića, čije je otkaze povezao sa menadžerskim manipulacijama.

Đorđević je rekao da ima osećaj kako menadžeri manipulišu igračima kako oni žele.

- Nije istina da ti NBA klub išta može zabraniti, oni ti mogu da sugerišu, predlažu, a na igraču je da sam donese odluku. Klub je rekao ovo, menadžer je rekao ono, nemam klub i tražim ga… Imam prošlogodišnji slučaj Marjanovićevog otkaza dan pre početka priprema, bolje je da se ne prisećam toga.

- Imam osećaj da menadžeri manipulišu igračima kako žele, jednog će skloniti iz reprezentacije da bi otvorili mesto drugom, tog drugog će iduće godine skloniti da bi prostor dobio treći… Da nije tragično, bilo bi smešno - rezignirano je poručio Aleksandar Đorđević, koji se zatim posebno osvrnuo na situaciju sa Nikolom Jokićem, koji je jedini otkazao učešće.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Da, a i taj otkaz je... kao, radiće na telu. Uz dogovor smo omogućili Dangubiću i Milutinovu da idu u SAD, jer na njihovim pozicijama imamo dovoljno igrača. Ostali su tu. Povrede su, po meni, jedini legitimni razlog za otkazivanje. Jako mi se sviđa Šarićev stav o igranju za reprezentaciju Hrvatske.

Ko bolje poznaje dešavanja u srpskoj košarci, kao i to ko je menadžer Jokiću i Marjanoviću, koji igraju na istoj poziciji, jasno može da poveže ovo što je Đorđević rekao o manipulacijama menadžera koji sklanjaju jednog, da bi otvorili prostor za drugog igrača.

>>> Otišao sam na more, imam bol u leđima, preskočiću akciju, ali tu sam u novembru: Đorđević otkrio bizarne razloge otkaza košarkaša! (VIDEO)

>>> Teodosić o otkazima u reprezentaciji: Katastrofalno i neshvatljivo mi je da neće da igraju! (VIDEO)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA