Vujoševića pitali za bistu koju su mu napravili Grobari: Odgovorio je kratko, pa zatražio pare koje mu uprava duguje! (VIDEO)

Još je bivši trener Partizana kivan na upravu kluba

  • 21

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević za Radio Slobodna Evropa govorio je raznim temama, a na kraju se dotakao i situacije u Partizanu.

Na početku, Vujoševiću je postavljeno pitanje u zdravlju, pošto je odavno poznato da se bori protiv dijabetesa.

- Naporne su pripreme zbog putovanja, ja sam na dve dijalize nedeljno do transplantacije. Ali radim sa ljudima koji pokazuju poštovanje i energiju, to je lekovito jer ja ne mogu bez košarke.

On je govorio i o razlozima otkaza mnogih reprezentativaca, pre svih Jusufa Nurkića i Mirze Teletovića.

- Do mene nije sigurno, nisam neko ko ima obavezu da privuče igrače, oni bi trebalo da imaju odnos prema državi i reprezentaciji, iz tog odnosa da dođu da naporno rade a ne da čašćavaju prisustvom.

Ekipa okupljena oko "Grobarskog treš romantizma" napravila je Vujoševićevu bistu i planirano je da se ona postavi u sedištu JSD Partizan, pa je njemu postavljeno pitanje koliko mu to znači.

- To mi znači mnogo, što je određeni broj prepoznao zasluge i neku scenografiju tog rastanka. Partizan je važan deo mog života, kada je u pitanju košarkaški klub, želim mu sve najbolje, ali želim i pre svega da pare koje sam ja davno zaradio i nisam naplatio - naplatim.

Presekao je priču o tome da je klub bio ucenjen da nema sponzora dok je trener crno-belih.

- Neću o tome da pričam nigde van Srbije, tamo sam dovoljno o tome pričao. Politika se meša, ne mogu da se obezbede sredstva, košarka ovde nije profitabilna. Ali ne može da opstaje samo ono što je profitabilno, nije ni zdravstvo ni školstvo profitabilno, kultura.

- Ako za sportom ima potrebe, onda mora da postoji sistem. Politika se meša mnogo, ali bi trebalo da obezbedi sredstva, sistem raspodele i da se ne meša. Nažalost, meša se mnogo i neki maniri su uprljali sport.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA