≫ 

Zvezda zaradila para za Aranitovića koliko i za Dženkinsa, pa isprozivala i igrača i Partizan u saopštenju!

Crveno-beli prihodovali solidnu sumu od prodaje supetalentovanog košarkaša "večitom rivalu"

  • 81

Košarkaški klub Crvena zvezda prodala je igrača Aleksandra Aranitovića najvećem rivalu Partizanu i tako sačuvala 100.000 evra (igrač bi toliko zaradio prema slovu ugovora naredne sezone da je ostao u klubu), jer je pustila talentovanog košarkaša koji je zbog povrede ukrštenih ligamenata kolena dva puta bio operisan u prethodnih godinu i po dana.

Zvezda je želela da zadrži Aranitovića, ali je prevagnula "nezainteresovanost Aranitovića za klub" i njegova želja da pređe u tabor Partizana. To ga je momentalno isključilo iz bilo kakve priče da dalje nosi crveno-beli dres, poručili su iz tabora srpskog i regionalnog prvaka.

Tim povodom crveno-beli su se oglasili saopštenjem:

KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost u cilju sprečavanja bilo kakvih spekulacija, i zlonamernih komentara koji bi mogli da uslede, da se odriče bilo kakvih prava i ugovora igrača Aleksandra Aranitovića.

Jedan od osnovnih postulata funkcionisanja ovog kluba i preporuka dolaska u KK Crvena zvezda mts, su osim igračkih, i ljudski kvaliteti.

Kroz ovaj transfer KK Crvena zvezda mts će prihodovati 100 hiljada eura., što smatramo još jednim dobrim poslom za naš klub.

>>> Konačno potvrđen transfer talentovanog igrača Zvezde u Partizan! (VIDEO)

Verujući da je za razvoj takvog talenta, nakon zapaženih nastupa u juniorskoj konkurenciji, najbolja solucija nastup u seniorskoj košarci, klub je poslao Aleksandra Aranitovića u ekipu Mega Leksa u kome bi imao minutažu i sakupljao neophodno iskustvo. Nažalost, Aranitović je doživeo tešku povredu prednjih ukrštenih ligamenata kolena.

ARANITOVIĆ JE SAM SEBE PRECRTAO IZ DALJIH PLANOVA KK CRVENA ZVEZDA

Foto: Kkcrvenazvezda.rs

KK Crvena zvezda mts je u narednom periodu učinio sve, da pomogne ovom igraču da se oporavi i vrati na teren. Odustali smo i od osnovnog plana da se teška operacija obavi u Beogradu pod nadzorom iskusnih i proverenih lekara, i na zahtev oca Aleksandra Aranitovića, koji je očigledno sklon hazarderskim potezima, o čemu mogu da posvedoće i brojni treneri u klubu, platili operaciju u Nemačkoj.

Koliko je taj potez bio pravi, govori i dalji sled događaja, i nova povreda Aranitovića nakon 8 meseci, iako se u potpunosti pridržavao procedure lekara koji su ga operisali u Nemačkoj.

Bez obzira što smo uvereni da bi KK Crvena zvezda mts mogao da spreči njegov odlazak iz kluba, sama namera i nezainteresovanost Aleksandra Aranitovića za klub, posle svega što je učinjeno za njega, precrtali su ga iz bilo kakvih daljih planova KK Crvena zvezda mts.

Aleksandru Aranitoviću, kao i klubu koji ima dugu istoriju ovakvog „skautinga" i „pronalaženja" igrača koji su kasnije napravili „ozbiljne" karijere, želimo svu sreću u ovoj eventualnoj zajedničkoj saradnji...

KAKO JE GOVORIO ČOVIĆ: NEMAM JA TU BOLEST DA JE ZVEZDIN ILI FMP-OV IGRAČ PREŠAO U PARTIZAN

Prvi čovek Zvezde Nebijša Čović je ne tako davno pričao o planovima za Aranitovića koga je posle povrede i poptunog oporavka video u FMP Železniku, za početak. Tom prilikom, kada se pojavila mogućnost da igrač ode,  Čović je doslovce izjavio "nemam ja tu bolest da je Zvezdin igrač ili FMP-ov prešao u Partizan. Ključna stvar je da se vrati košarci".

Ipak, Čoviću je očigledno zasmetalo što je talentovani košarkaš na kraju završio u crno-belom taboru.

Prisetimo se nedavne Čovićeve izjave vezane za Aranitovića.

- Aranitović je imao peh da dva puta povredi koleno. I to petnesti dan od povtratka na teren. Mislim da će od 1. avgusta biti spreman za treninge. Njegov menadžer Miško Ražnatović je pričao sa roditeljima, ovih dana bi i ja trebalo. Meni je jedino važno da se vrati na put, a jedini ispravan put je FMP. Da li hoće ili neće, nisam razgovarao. Nemam ja tu bolest da je Zvezdin igrač ili FMP-ov prešao u Partizan. Ključna stvar je da se vrati košarci - poručio je predsednik Zvezde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GdK

    9. avgust 2017 | 15:49

    ...sumnjiva osoba jos sumnjivije proslosti, kao i kk koji predstavlja ili POSEDUJE, jos nije razjasnjeno sudskim putem, ALI se konacan epilog utvrdjivanja vlasnicke strukture ocekuje veoma brzo, posto ova 'divljina' nikako ne moze jos dugo trajati, DOZVOLJAVA sebi da INSTITUCIJU i KK OGROMNE VELICINE, TRADICIJE I PLANETARNOG USPEHA-KKP stavlja u usta ???!!!!! ......................................... NISMO ISTI !!!

  • Kiza

    9. avgust 2017 | 15:48

    Bravo momce!!!! Srecno u KK PARTIZAN!!!!

  • Mile

    9. avgust 2017 | 16:08

    Polako Covicu,nicija nije gorela do zore!!!! Da ima pravde,ti bi bio u zatvoru,ne bi se mangupirao i menjao ime FMP-u u Zvezdu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA