Pobeda za Duleta: Novi igrač Partizana vodio BiH do trijumfa i plasmana u kvalifikacije

Selekcija naših komšija bez bolesnog trenera savladala Jermene, Obrad Tomić među najboljima u pobedničkoj ekipi

  • 2

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobedila je Jermeniju u gostima i na taj način izborila dodatne kvalifikacije za plasman na Svetsko prvenstvo u Kini.

"Zmajevi" su na kraju slavili rezultatom 83:66.

Kao što je poznato, reprezentacija BiH je u Jermeniju je otputovala bez selektora Duška Vujoševića kojem je zbog ozbiljnih zdravstvenih problema lekarski tim preporučio da izbegne put, te je ekipu sa klupe predvodio nekadašnji selektor, a sada Vujoševićev prvi pomoćnik - Mensur Bajramović, koji je odradio sjajan posao.

>>> Nema predaje: Dule Vujošević se oglasio posle novih zdravstvenih problema

"Zmajevi" su u drugom delu meča potpuno nadigrali rival o čemu svedoči i prednost od preko 20 razlike u poslednjoj četvrtini.

Poslednja deonica bila je ključna.

U tom periodu Jermeni su čak osam minuta bili bez koša, a gosti su za to vreme napravili seriju 18:0 i u potpunosti slomili otpor domaćih.

Najefikasniji u selekciji BiH bili su Džanan Musa sa 21, novi igrač Partizana Obrad Tomić sa 16, Edin Atić s 15 i Adin Vrabac sa 12 poena, dok je Jermeniju predvodio bivši igrač Cedevite Boatrajt sa 22 poena.

Reprezentacija BiH je pretkvalifikacije završila sa skorom 4-2 i zajedno sa pobednikom grupe Švedskom izborila učešće u kvalifikacijama koje počinju u novembru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lelic

    20. avgust 2017 | 12:30

    Uzivo sam gledajuci BHA da smo 90ih bili tako slozni nebi bilo rata

  • Моника - Лозница

    22. avgust 2017 | 15:16

    Господине Вујошевићу, због лика и дела, требало би овако, али не да ми се. Зато ћу како осећам: Дуле брате, издржи. Ти бар знаш, како се побеђује. Научио си нас да је инат јачи од свега и да је сила миш пред срцем. Стегни то гробарско у грудима и поентирај, за победу. Црно-бела армија је уз тебе.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA