≫ 

PRVI PORAZ KOŠARKAŠA SRBIJE: Lučić promašio trojku za pobedu protiv Gruzije!

Imali su naši košarkaši i osam poena prednost na kraju, ali su ispustili i rival je pobedio 68:66

  • 21

jImali su priliku košarkaši Srbije za perfektan skor od 8-0 u toku pripremnog perioda, ali nisu uspeli.  Ovoga puta savladala ih  je Gruzija 68:66na Akropolis Kupu!

Srbija je igrala bez Lazića, Kalinića koji imaju povrede i Vladimira Štimca koji nije ulazio u igru. Gruzija je nastupila bez najboljeg igrača Zaze Pačulije koji je takođe povređen.

Srbija je vodila ceo meč od dva do 8 poena razlike (51:43) i (61:53) ali je na kraju usledila drama. Gruzija je strpljivom igrom uspela da stigne rezultat i povede 63:65. Izjednačio je Bogdanović sa slobodnih bacanja na 53 sekunde do kraja.

Duda Sanadze u sledećem napadu ubacuje trojku za 68:65, preko ruke Bogdanovića na 30 sekundi do kraja. Nakon toga je fauliran Bogdanović koji promašuje prvo, a pogađa drugo. Odlično je zatim Srbija odigrala odbranu i naterala Gruzijce da izbace loptu u aut i ostalo je 23 sekunde za napad za pobedu ili nerešeno.

Gruzija je odlučila da brani napad. Bogdan je dobio loptu i driblao je do samog kraja, krenuo na prodor i dodao Lučiću koji je bio u uglu na tri poena. On je šutnuo i lopta je ispala iz obruča.

Treba reći da je naš tim imao jako slab šut od 18 % za tri poena, kao i za dva 34 % i u tome leže razlozi poraza. Odbrana je bila solidna i zaustavila je rivala na 68 poena, ali je napad podbacio.

Foto: A. Nalbantjan

Srbija je odlično krenula i povela 14-4 posle sedam minuta igre u prvoj četvrtini. Iako je Kuzmić počeo, dominirao Marjanović koji je ušao tokom prvog perioda i bio nezadrživ u napadu i odbrani. Bogdanović je takođe dobro počeo meč sa  sedam poena.

SRBIJA: Mačvan 6, 4sk, Bogdanović 15, Lučić, Milosavljević 2, Birčević 3, Štimac, Lazić, Micić 4, Gudurić 7, Jović 2, Kuzmić 8, 9sk, Marjanović 19, 8sk

POČETAK ODLIČAN I SILOVIT

Srbija je vodila 20:12, ali je Gruzija serijom 7-0 na početku druge četvrtine stigla rezultat  na 20:19.

Period od 7 minuta druge četvrtine bio je jako loš. Imali smo igru, imali smo organizaciju napada, ali ne i realizaciju.

Promašivali smo i šuteve sa distance i ispod koša, pa je ekipa Gruzije uspela da se probliži na 28:27. Dali smo samo 8 poena za osam minuta u drugom periodu, a primili 15.

Vodila se velika borba, a odbrana našeg tima nije bila dobra. Gruzini su se razigrali, pogađali sa distance i pod košem i poveli 34:36 na kraju druge četvrtine.

Igralo se dosta čvrsto pa je već u prvih 20 poena Srbija izvela 12 slobodnih bacanja, a Gruzija 10. Nije bilo nekog ritma, niti brze igre.

Foto: A.Nalbantjan

Mučili smo se i na startu drugog poluvremena, jednostavno petorku Jović, Bogdanović, Mačvan Kuzmić i Lučić šut nije išao iako smo odmah poveli sa 43:39 trojkom Bogdana. Međutim, nakon toga nekoliko napada završena se bez realizacije kako spolja tako i unutra, ali tome je doprinela i čvrsta, na momente i gruba igra u odbrani Gruzina.

Ipak, ulaskom Marjanovića, Gudurića  Micića i Milosavljevića Srbija pravi seriju i dolazi do plus osam. 51:43, ali su Gruzini odmah uzvratili i prišli na 51:47, ali ništa se posle toga nije desilo. Ponovo igra bez ritma, bez energije i Srbija je održavala prednost do kraja trećeg perioda 55:50.

Poslednji period protekao je u laganom ritmu igre obe ekipe. Gruzija je pokušavala da se suprostavi našem gorostasu Marjanoviću, ali nisu uspevali. Jednostavno Boban je sve te lopte koje je dobio lagano spuštao u koš, pa je naš tim održavao razliku 61:53 u 34. minutu.

Međuti, tu nije bio kraj,. Gruzini su borbeno igrali do kraja i uspeli da stignu i povedu 63:65 na minut i 15 sekundi pre kraja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Op

    24. avgust 2017 | 20:10

    Falio je jedan ovakav poraz od lake ekipe,spustanje na zemlju i da se ozbiljno udje u svaku utakmicu,bolje ovde da se prekine niz pobeda a ne u grupi

  • Rade

    24. avgust 2017 | 19:58

    Mora i jedan poraz,zato se to zovu pripremne utakmice.Samo lagano Srbi.

  • Aat

    24. avgust 2017 | 20:23

    Ajde momci ... idemooo !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA