≫ 

VUJOŠEVIĆ: ''Ovaj Partizan'' nema nikakve veze s Partizanom! To jesu bili časovi ljubavi, ali nikada nije rečeno da su to besplatni časovi!

Trofejni stručnjak crno-belih ''otvorio dušu''

  • 32

Duško Vujošević je u poslednje vreme u centru medijske pažnje, kako zbog bolesti koja ga muči tako i tužbi koju će uputiti na adresu Partizana.

Jedan deo navijača ga je osudio jer je ''udario na svoj klub'', a Vujošević je u ekskluzivnom intervjuu za ''Nedeljnik'' otvorio dušu i pokušao da objasni situaciju.

- Te pare je trebalo da dobijem pre sedam - osam godina, i to u komadu. Mogao sam možda da uložim u nešto što bi stvaralo stalni izvor prihoda, a ne da zavisim samo od košarke.  Ja sam zbog teškog materijalnog stanja, očigledno pogrešno, gledao da igrači prvo dobiju svoje. Od 800.000 evra, po onome što su oni izračunali, meni je plaćeno oko 160.000 - rekao je Vujošević i nastavio:

- Napravili su pet godišnjih rata, umanjili za kazne 82.000 evra i račun za telefon 12.000. Dakle, skoro 100.000 evra. I to bez ikakvih kamata. Isplatili su tu prvu ratu od 150.000. Druga rata je trebalo da iznosi 50.000, treća 50.000, pa onda 150.000 i 125.000.

- Pa kako da gledam na to? Ja sam to zaradio i na to imam moralno i materijalno pravo. Pritom, Partizan nije više ono što je bio u moje vreme. Promenili su se ljudi, cičljevi, politička struktura. Niko se nije javio. Čekao sam dve godine. Dovoljno je to čekanja. Verovatno su mislili da osećam strah od publike da to uradim.

Vujošević smatra da ovaj Partizan nije njegov Partizan.

Foto: Marko Todorović

- Ja sam taj Partizan koji sam gradio jako voleo, ali tu ljubav nisam naplaćivao, naplaćivao sam svoj rad. Ovaj Partizan ima isto ime, ali to skoro nema nikakve veze sa Partizanom. I jedan deo publike oseća da to nije isti Partizan. Pa, zar posle toliko titula, toliko igrača, svega što sam uradio za klub, moram preko BAT-a da ih tužim? A moram, jer nemam rezervno zanimanje. Ja od toga živim. To jesu bili časovi ljubavi, ali nijednog momenta nije rečeno da su to besplatni časovi.

- Druga stvar, ja sam jako osuđivao Gagića što je napustio klub tokom sezone. Igračima sam govorio: ljudi, trenirajte, naplatićete te pare. Ovde ili na drugom mestu. Naplatićete preko BAT-a, hajde da uradimo ovo i završimo sezonu. Ni u jednom momentu nisam govorio da ugovor ne treba da se poštuje, nego da treba da se ima strpljenja i ne može igrač koji je, na primer, drugi centar, da napusti ekipu. Uz igrarije konkurentskog kluba, naravno.

- Bilo je igrača kao Vesterman koji su oprostili deo para zbog onih povreda, a oprostio je i Lovernj. Oni su iz Partizana napravili velike pare i velike karijere. Ja sam, da bih ostao u Partizanu, propuštao prilike da napravim velike pare. Iskoristio sam jednog momenta CSKA, isto dosta potrošen i nepripremljen. Jednostavno, tražim novac koji sam zaradio i to posle sedam-osam godina. A kako će to neko da doživi, o tome ne razmišljam - zaključio je Vujošević.

Opširan intervju možete pročitati u ''Nedeljniku'' koji će od četvrtka ujutru biti na kioscima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    7. septembar 2017 | 00:10

    Sram te bilo Dule! Kako mozes u intervju Nedeljniku da kazes da je Srbija krivac za rat u bivsoj Jugoslaviji! Mislio sam da si malo bolji covek, ali sam se prevario. Ti si jedan licemer koji gde god da ode pljuvace po onim bivsim. Sram te bilo. Zeleo sam ti stvarno kao Zvezdas zeleo i dalje zelim da ozdravis, ali posle ovog sto si sve izlupetao o nama, nemam nikakvo postovanje prema tebi kao coveka. Jer ti nemas ni "C" od coveka.

  • Brunda

    7. septembar 2017 | 00:34

    Casovi ljubavi - za pare, u Partizanu koji je to bio samo dok je on bio tamo i to od davitelja sopstvenih neplacenih igraca. E pa dosta nam je vise tvoje koristoljubive velikidusnosti i hvalospeve skromnosti.

  • Peco

    7. septembar 2017 | 00:23

    dulo...dukljanin milov

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA