Evroliga najavila odgovor: FIBA stresira igrače, problem niste rešili!

...jer i dalje onemogućava igrače da se odazovu reprezentativnim obavezama", poručuju iz Evrolige

  • 0

Novo saopštenje na relaciji Evroliga - FIBA, ali koraka napred nema.

Nedugo posle Eurobasketa, Evroliga je izašla sa novim predlogom kalendara kako bi najbolji igrači bili dostupni nacionalnim timovima, što je u ovom momentu sa sadašnjim FIBA "prozorima" neizvodljivo.

FIBA je i taj predlog odbila, a iz Barselone je stigao novi odgovor.

"Evroliga je primila novi predlog FIBA povodom takozvanih reprezentativnih prozora, koji će se mešati sa terminima klupskih takmičenja. Evroliga i njeni klubovi zahvalni su jer je FIBA po prvi put poslala nekakav predlog, uprkos brojnim predlozima koje je Evroliga već poslala još od 2012. godine.

Uprkos tome što Evroligini predlozi nikada nisu uzeti u razmatranje i unapred su bili odbijani, najnoviji predlog FIBA biće razmatran od strane lige i njenih klubova. Ipak, činjenica je sledeća:

- FIBA i dalje nije rešila glavni problem reprezentativnih "prozora", odnosno izostanke najboljih igrača tokom kvalifikacija. Problem je i dalje tu.

- Novi problem je dodatan stres igrača, jer će biti prinuđeni da igraju dodatni broj utakmica u skraćenom vremenskom roku. Na primer, igrači bi mogli da dođu u situaciju da odigraju čak šest utakmica u periodu od deset dana tokom februarskog reprezentativnog prozora, uključujući nacionalne kupove, Evroligu i reprezentativne utakmice. Povrh svega, neki igrači moraće da putuju i po 30-40 sati, pa čak i preko 50 sati u tom periodu.

Evroliga i njeni klubovi daće odgovor FIBA u narednom periodu, i ostaju otvoreni za diskusiju i dalju procenu stanja kako bi se rešio glavni problem - FIBA kalendar za 2017. godinu, jer i dalje onemogućava igrače da se odazovu reprezentativnim obavezama“, naglašeno je u Evroliginom saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA