Pucaju kosti u NBA ligi: Mirotiću konstatovan prelom vilice

Kakav početak nove sezone u najjačoj ligi sveta

  • 2

Fizički sukob igrača Čikaga Nikole Mirotića i Bobija Portisa kao da je najavio buran sled događaja na otvaranju nove NBA sezone: užasnu povredu Gordona Hejvorda i dramatičnu pobedu Hjustona nad šampionom Golden Stejtom.

Crnogorac sa španskim pasošem završio je u bolnici nakon što ga je saigrač, sa kojim se uzgred bori za mesto u petorci, bukvalno patosirao i poslao ga u bolnicu gde mu je konstatovan blaži oblik preloma gornje vilice?!

>>> SKANDAL U NBA: Mirotić se sukobio sa saigračem i završio u bolnici!

Sada je poznato i kako je došlo do tuče.

Američki mediji, pozivajući se na izvore bliskim klubu, javili su da su se dvojica saigrača "peckala" i prozivala tokom treninga nakon čega je Mirotić dva puta udario Portisa, pre nego što ga je ovaj silovito pogodio u lice i poslao ga na pod.

Mirotić je u blago kontuzovanom stanju i polusvesti ležao nekoliko minuta posle čega mu je ukazana pomoć, a onda je i prebačen u bolnicu.

Čikago je nedugo posle toga saopštio da će Mirotić biti podvrgnut manjim hirurškim zahvatom.

Nesumnjivo je da ga čega duža pauza, ali i Portis će neko vreme biti van tima, jer će klub protiv njega sprovesti disciplinske mere i kazniti ga zbog nasrtaja i teškog povređivanja saigrača.

Mirotić je u minuloj sezoni u proseku beležio 10.6 poena i 5.5 skokova po meču, a Portis 6.8 poena i 4.6 uhvaćenih lopti.

Čikago novu sezonu počinje gostovanjem u Torontu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA