≫ 

Novi poraz Partizana u Evrokupu: Crno-beli vodili celu utakmicu i na kraju izgubili u poslednja 3 minuta!

Crno-beli su poklekli u poslednjoj deonici

  • 68

Košarkaši Partizana poraženi su od Lijetuvos Ritasa u 2. kolu grupe C Evrokupa sa 91:80 Hrabro se mladi tim crno-belih držao protiv Litvanaca do poslednje deonice. Igrali su u jednom momentu i najbolju svoju utakmicu ove sezone, vodili na poluvremenu, pa i pred odlučujuću deonicu, ali su pali u samom finišu.

Lukas Mavrokefalidis je pokrenuo goste serijom 7:0 u poslednjoj deonici, a zatim je i u samom finišu vezao pet poena i doneo je Lijetuvasu +7, a to se brzo pretvorilo u +10 nakon trojke Džimija Barona i već tada je bilo jasno da su crno-beli izgubili meč.

Partizan dugo u finišu poslednje četvrtine nije mogao da pogodi koš. Skoro puna tri minuta nije bilo pogodaka za crno-bele u toj deonici, a upravo tada je Lijetuvos napravio ključnu razliku, koju su na kraju sigurno sačuvali.

Presudila je poslednja deonica, koju su Litvanci dobili sa čak 31:18. Tada ni odbrana ni napad Partizana nisu funkcionisali, naročito u poslednja četiri minuta.

Kod crno-belih se posebno istakao Patrik Miler, koji je imao 24 poena, iako je uoči meča doživeo saobraćajnu nesreću, u kojoj na sreću nije povređen, pa je faktički na teren izašao bez zagrevanja.

Foto: Vladimir Milovanović

Osim njega dvocifren je bio još Najdžel Vilijams-Gos sa 11, a po 9 poena dali su Marko Pecarski i Strahinja Gavrilović.

Lijetuvos su do pobede predvodili Rokas Geidraitis sa 28 poena, uz 5 pogođenih trojki, kao i Lukas Mavrokefalidis, koji je povukao u odlučujućoj deonici i na kraju meč završio sa 26 poena. Značajan doprinos dao je i Džimi Beron, koji je postigao nekoliko ključnih trojki u finišu meča, a na kraju je imao 11 poena, iako ga u prvom poluvremenu nije služio šut.

Partizan u narednom kolu gostuje Bilbau, dok Lijetuvos dočekuje Lokomotivu Kubanj.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Жика Живац

    18. oktobar 2017 | 21:47

    Sta sam vam rekao,ove ce da puni ko stigne.Zagarantovano ubedljivo poslednje mesto!

  • Urs Zimmermann011

    18. oktobar 2017 | 22:17

    Treba imati poverenja u trenera Mutu jos je mlad i neiskusan sve to dolazi polako na svoje

  • Tanče

    18. oktobar 2017 | 20:53

    Samo napred Partizan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA