≫ 

SPEKTAKL ZA PAMĆENJE U PIONIRU: Partizan dao 117 poena, NBA partije Rajta i Vilijamsa-Gosa!

Kakva utakmica u "Pioniru" i kakva pobeda crno-belih!

  • 99

Košarkaši Partizana pobedili su Igokeu u 5. kolu ABA lige rezultatom 117:104 - bez produžetaka?!

Da, dobro ste pročitali!

Dva tima odigrala su jednu od najefikasnijih utakmica u istoriji ABA lige, verovatno je i najefikasnija, u kojoj su prednjačili Amerikanci, Dorel Rajt na strani poraženog tima sa 34 poena, i Najdžel Vilijams-Gos sa 30 za Partizan.

>>> Najluđi potez ABA lige: Trojka o tablu za pobedu Mornara u Ljubljani! (VIDEO)

Bilo je ovo veče za pamćenje, klasična "run and gun" predstava dva tima koji su već do poluvremena ubacili zajedničkim snagama 100 poena (50:50), a u nastavku, bez previše pažnje na odbranu, nastavili da se zatrpavaju koševima.

Partizan je u svojim redovima imao više raspoloženih igrača i to je donelo prevagu.

Takođe, i serija 17:0 pri kraju treće deonice kada su igrači Miroslava Nikolića preokrenuli i prednost održavali do kraja ove potpuno "lude" utakmice, po ukusu svih košarkaških sladokusaca.

Bilo je ovo veče kada je i Partizanova publika mogla da se uveri u klasu bivšeg NBA šampiona Dorela Rajta koji je je meč završio sa 34 poena, ali ni njegovo NBA izdanje nije moglo da slomi Partizan, u čijim je redovima blistao Vilijams-Gos, a pratili ga Miler sa 23 poena, Šalić sa 16, Andrić sa 15 i Marinković sa 14 poena.

Kod gostiju, Radivojević, Ljubičić i Ponjavić ubacili su po 13 poena i pravili najviše problema Beograđanima, naravno uz svemogućeg Rajta za koga je samo pitanje vremena kada će dobiti ponudu nekog većeg i finansijski izdašnijeg kluba.

Crno-beli su tako upsiali treću pobedu, a gosti treći poraz ove sezone.

Foto: ABA liga/Partizan NIS

Foto: ABA liga/Partizan NIS
Foto: ABA liga/Partizan NIS

Budućnost - Mega 84:64

Olimpija - Mornar 64:67

Partizan - Igokea 117:104

Nedelja

Cedevita - Crvena zvezda 17.00

Ponedeljak

FMP - Zadar 18.00

MZT Skoplje - Cibona 21.00

TABELA: Budućnost 4-1, Zvezda 3-1, Partizan 3-2, FMP 2-2, Cedevita 2-2, Cibona 2-2, Igokea 2-3, Mornar 2-3, Olimpija 2-3, MZT 2-2, Mega 2-3, Zadar 1-3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sss

    22. oktobar 2017 | 00:36

    Delije, vidim da vise pratite nase clanke nego vase, batalite nas vise, prestanite da pisete kako smo ekipa za opstanak, ekipa za popravljanje kos razlike i td.. Mi cemo napredovati dosta do kraja sezone tek smo se oformili a sad ce derbi u koji ulazite spremniji ali mi imamo nadu jer ce se vase devojcice uplasiti atmosfere, nisu navikle devojke da se navija protiv njih tako da cemo videti, sve u svoje vreme.. Gledajte svoja posla, vidimo se na kraju sezone, poz.. :*

  • ☆☆☆

    22. oktobar 2017 | 00:10

    Hahah umirem od smeha čitajući ovde neke komentare paljevina.Već maštaju o nekim titulama,pobedama u derbiju i sličnim glupostima..a ne kapirate grobari da ste samo postigli odličan rezultat u borbi za opstanak? Ovo je bio derbi začelja,derbi najgorih ekipa..vi ste se sada odvojili od samog dna,što ne znači da se nećete kasnije vratiti na samo dno i borbu za opstanak u ligi.

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    21. oktobar 2017 | 23:19

    Ни Игокеа није што је била. Лако изгуби од Динамикове филијале.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA