≫ 

Alimpijević o dovođenju pojačanja, zašto ne igra Kešelj, ali i startu Zvezde ove sezone: Računi se svode na kraju!

Trener Zvezde analizirao pobedu nad FMP-om i osvrnuo se na jak ritam utakmica ove sezone

  • 10

Trener košarkaša Crvene zvezde, Dušan Alimpijević iskoristio je priliku da protiv FMP-a (84:77) odmori neke igrače, nosioce igre, a i da vidi koliko mogu igrači sa klupe.

- Odličan meč FMP-a, mlada ekipa talentovana i praviće problem svima, zaslužuju to. Ogroman talenat imaju i igraju odlicno, a imaju vreme za trening i odmor što je velika stvar za mlad tim.

-Došli su motivisani i treba da budu to je za poštovanje. Mi smo odlučili da preumornog Lazića odmorimo, Perina povreda je sanirana i Bjelicu smo odmorili za CSKA. Svi su u rosteru i bićemo kompletni, a to je svrha ove utakmice da se ne potrošimo sa nosiocima igre.

- Da budem do kraja iskren hteo sam da vidim šta svi sa klupe mogu ili ne mogu - rekao je Alimpijević.

Na pitanje šta je sa Markom Kešeljom i zašto ne igra, Alimpijević je odgovorio:

Foto: ATA Images

- Svako konkuriše za tim pred svaku utakmicu na isti način . Kešelju ne ide u prilog što nema treninga među utakmicama, gde bi stvari mogle drastično da se promene. Mislim da je zadatak oporavak medju pet najbitnijih, da se regenerše ekipa i to je među važnim stavkama.

- Nije bitno 10,20 i 30 razlika nego da se oporavite i što manje potrošite. Redovno letenje je naporno, gubite dosta prostora za ozbiljan trening. Skoro smo pričali, koliko gubimo jer letimo, sada smo u 4 ujutru sleteli i onda smo imali trening oporavka, onda si morao da dobiješ FMP bez kontakta, svaki kontakt može voditi u povredu - kaže Alimpijević i dodaje:

- Nećemo o pojačanjima, jer smo skloni ranim osuđivanjima. Naš prioritet je ABA liga i na početku smo ciklusa, imamo konstantan problem jer se traziž kroz igrače vreme i sistem.

Foto: ATA Images

- Ko je renovirao tim sa 11 igrača i krenuo kako treba? Ko? I to uz ograničenje u finansijama. Bilo je više lepih stvari od starta sezone, uhvaćeni smo u raskoraku malom sa Budućnosti i Cedevitom, ali računi se svode na kraju. Moramo više energije od protvnka uložiti da bismo pobedili. Kad pobedis Barsu imaš dobru odbranu,  pa onda je kiks kad izgubiš od bamberga...

Džejms Feldin je preuzeo odgovornost na ovom meču

- Bili smo malo umorni ali ovo je razlog zašto smo ovde. Znali smo da će biti motivisani za ovakav meč, ali bili smo spremni od početka za ovo. Držali smo se kao tim i bez obzira na sve dobili smo meč.

Jednostavno uvek imam samopouzdanje i od početka sam morao da budem agresivan. Trener je rekao da će minute za Ročestija smanjiti i zato sam ja morao više da preuzmem od igre - rekao je Feldin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JasnoJe

    12. novembar 2017 | 23:42

    Čović je za onog Radičevića klasa. Mi ako ne dovedemo pleja (crnca) i teskog centra, ni jedan trofej necemo osvojiti.

  • 123

    12. novembar 2017 | 23:48

    Samo kukaju kako su umorni a tek pocela sezona

  • Mane

    12. novembar 2017 | 20:53

    Da li mi se cini ili malo previse potencira letenje i gust raspored. Kako drugi? Kako je Radonja?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA