Sale Đorđević dao NBA predlog: Hajde da štrajkujemo, pa neka se FIBA i Evroliga konačno dogovore!

Ne treba odbaciti ovakav predlog, u NBA je dao rezultate

  • 2

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević revoltiran je problemom koji je stvorio rat FIBA i Evrolige.

Problematični su kvalifikacioni prozori za Svetsko prvenstvo, većina trenera ne može da računa na igrače iz najjačeg takmičenja pošto ih klubovi ne puštaju, pa niko trenutno i ne zna sa kakvim će sastavom dočekati prve mečeve 24. novembra.

Đorđević predlaže radikalne mere, pa je štrajk velika opcija.

- I u NBA je postojao problem, pa su štrajkovali. Ceo NBA, bio je 'lokaut'. Ne vidim razlog zašto se tako nešto ne uradi ako svima nama ne odgovaraju neke stvari, ni FIBA, ni Evroligi, reprezentacijama, selektorima, predsednicima saveza... Izvolite, sedite, pa se dogovorite, ima načina kako da se dođe do najboljeg mogućeg sistema takmičenja. Mislim da u ovom trenutku to nije slučaj - rekao je Đorđević za Blic.

Srbija će 24. novembra dočekati Austriju, a tri dana kasnije i Gruziju na startu kvalifikacija. Na spisku je šest igrača sa Eurobasketa, a Fenerbahče se već oglasio sa negativnim odgovorom, što uključuje Marka Gudurića.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dje ili ce

    13. novembar 2017 | 10:08

    U pravu je. Ovo je strasno. Zato gubis I Zlatnu medalju. I sve...

  • Dorćol🇷🇸

    13. novembar 2017 | 12:17

    Odlično ide ja da štrajkujem ispred skupštune 🏀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA