≫ 

Odbio Partizan zbog Zvezde i mislio da je ostvario životni san, a onda se sve srušilo. Sad je završio na Dorćolu i nada se da grešku neće ponoviti! (VIDEO)

Stigao je u Zvezdu posle velike drame oko potpisa pristupnice za Partizan, verovao je da može da se nametne, ali sve se završilo kao u lošem filmu

  • 65

Igranje u velikom klubu je san mnogih mladih košarkaša, ali pitanje je da li uvek i u svakom momentu treba prihvatiti poziv velikog kluba.

Najvažnije je biti realan u proceni svojih kvaliteta i izabrati klub koji će ti dati šansu, a ne koji će platiti više. Da, mnogi ne razmišljaju tako, već pokušavaju da uzmu novac misleći da je to najvažnije u karijeri.

>>> KO JE KOME UZEO VIŠE IGRAČA? Pre 70 godina Partizan je oteo Zvezdi TROJICU i od tada traje ovaj rivalitet!

Ali, kao što legenda srpske košarke Duda Ivković kaže "Igrači treba da se pripremaju da potpišu nekoliko velikih ugovora u karijeri, a ne samo jedan"

>>> ZBOG OVOGA SU SE ZVEZDA I PARTIZAN OTIMALI O NJEGA: Rakićević ne promašuje trojke na treningu! (VIDEO)

Upravo ova priča govori o tome.

Velika bura se digla pre tačno godinu dana kada je Petar Rakićević prešao u Zvezdu. Želeo ga je Partizan, nudio veći šansu, minutažu, tvrdeći mu da je Zvezde prebukirana kvalitetnim igračima.

Rakićević i njegov agent su izabrali Zvezdu koja je nudila više para. Partizan mu je dao na ruke 10.000 evra mesečno, dok je za celu sezonu trebalo da dobije 45.000 evra, a ove sezone 65.000. Zvezda je ponudila više.

Rakićević je tim potpisom presudio sebi karijeru. Posle odlične sezone u Metalcu, najlogičnije bi bilo da sa 21 godinom ode na viši nivo da nastavi da igra. Ali, da igra, a ne sedi na klupi.

Uglavnom je sedeo pored klupe Printskrin: Instagram/crvenazvezdakk

Došao je u Zvezdu gde nije dobio ni malo prostora da igra, tek poneku utakmicu ABA lige, koju je doduše odigrao odlično. Plejmejker od 204cm, a može da igra i na beku i krilu je retkost u današnjoj košarci, ali to Zvezda nije znala da iskoristi.

- Veliki korak za mene, i zaista sam srećan što sam postao igrač Crvene zvezde. Potpuno sam skoncentrisan na parket i predstojeći period.Korak napred u mojoj karijeri, sada sam u klubu koji je na svim nivoima izvanredno organizovan, moje je samo da razmišljam o košarci -, rekao je Rakićević posle potpisa.

Prethodno kako je Partizan naveo, Rakićević je već imao maltene potpisanu pristupnicu za KK Partizan.

-  Posle arbitražne odluke koja je tada donesena suprotno zahtevu igrača, menadžer je u kontaktu sa predstavnicima KK Partizan NIS ponavljao da Petar Rakićević želi da igra za Partizan i da će ugovor biti potpisan čim se za to steknu uslovi, odnosno kada igrač konačno postane formalno-pravno slobodan u pronalaženju novog angažmana.

- U trenutku kada je navedena situacija konačno nastupila, menadžer Miodrag Radović je sa predstavnicima KK Partizan NIS zakazao potpisivanje ugovora na dan, 4. oktobra 2016. u 11 časova, ali se ni igrač ni menadžer u dogovoreno vreme i na dogovorenom mestu nisu pojavili. Tog dana, Petar Rakićević je potpisao ugovor sa KK Crvena zvezda - naveli su tada iz Partizana.

Rakićević se u Zvezdi nije snašao, a nije bi dobio adekvatnu minutažu. U Evroligi nije odigrao nijedan minut na 30 utakmica prošle sezone. Ne znamo da li je do njega ili trenera Radonjića.

Printskrin: Euroleague

Što se tiče ABA lige odigrao je ukupno 8 utakmica u proseku 7,5 minuta.

Očekivalo se da će bar ove sezone eksplodirati posle odlaska skoro celog tima. Ali, na volšeban način bez objašnjena medijima Rakićević je prebačen u FMP. Tamo je bio do početka sezone, odigrao četiri utakmce i potpisao za Dinamik sa Dorćola koji igra ABA 2 ligu.

Sada će pokušati da povrati svoju karijeru, koja je izgleda prebrzo krenula gore i doživela strmoglav pad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA