≫ 

Bratski spektakl navijača, suzavac i novi debakl Zvezde u Evroligi! (VIDEO)

Tim Dušana Alimpijevića nije bio kadar da se suprotstavi Oliju

Košarkaši Olimpijakosa i Crvene zvezde odigrali su meč 8. kola Evrolige u Pireju, ali će se crveno-beli potruditi da ga što pre zaborave, bilo je 85:59.

Zvezda je došla posle debakla od CSKA, dok je Olimpijakos pobedio ekipu Fenerbahčea posle produžetka, pa se sa različitim raspoloženjem ušlo u atinski duel. To raspoloženje nije se ni menjalo, jer je Zvezda posle malog egala u drugoj deonici potpuno podbacila u Atini.

>>>Kosovo je Srbija: Navijači Olimpijakosa napravili koreografiju za pamćenje na utakmici sa Zvezdom! (FOTO) (VIDEO)

Inače, crveno-beli ni do sada nisu bili talični protiv Olimpijakosa, izgubili su u sva četiri dosadašnja evroligaška duela.

Olimpijakos deli prvo mesto sa CSKA sa 6-2, Zvezda je na začelju sa 2-6, što je učinak Efesa.

Početak meča je u potpunosti pripao Nikoli Milutinovu, munjevito je ubacio sedam poena Zvezdi i dominirao u skoku, ali je potom stao. Ipak, nije morao da brine jer Olimpijakos ima mnogo veću širinu u igračkom kadru, dok je Pero Antić u početku trojkama održavao tempo Zvezde.

 

Nije slutilo na dobro pred kraj deonice, Tompson je poentirao za 22:10, da bi zatim Antić uspeo da stvori prevlast u reketu protiv Milutinova koji je promašio polaganje. Nije se proslavio ni Dangubić u napadu na trojci, ali je Ročesti u poslednjim trenucima pogodio iza linije 6.75 za 22:13, rezultat s kojim se otišlo na pauzu.

Razigrao se Ročesti, kada je smanjio trećom trojkom iz četvrtog šuta na 28:25, proradio je adrenalin ekipi, ali je i Olimpijakos imao odgovor. Klasa ekipe se videla u tome koliko je malo potrebno da se odmakne, iz drugog plana je ušao Papapetru, pa je viđen trojkaški rat Robertsa sa Antićem i Feldinom.

Ipak, Olimpijakos je imao više aduta, pa je Strelnijeks dao završnu reč u prvom poluvremenu pogotkom za 47:37. Zvezda je u nastavak ušla potpuno uspavana, lideri su se utopili u sivilo, pa je pirejski tim lagano krenuo prema razlici od 20 poena.

 

Nisu se odbijali pokloni i greške, Bjelica je posle promašene trojke kasnio nazad u kontri Grka, pa je napravio faul uz koš i Olimpijakos je poveo sa 61:45.

Viđena je zatim i kraća pauza zbog suzavca, Antić je ovacijama ispraćen, a Meklin je dvojkom doneo grčkom timu +19. Reagovao je Alimpijević tajm-autom, ali uzaludno.

Branko Lazić ne liči na igrača iz prošle sezone, Kešelj je godinama daleko od prepoznatljivog košgetera. Lesor je delovao potpuno neartikulisano pod košem, semafor je sve to prepoznavao sa 67:49.

 

Sve što je usledilo u poslednjoj deonici, predstavljalo je želju da se ovaj meč što pre završi, na obe strane. Milutinov je ubacio 13 poena uz 12 skokova, Tompson 14 poena, Papapetru 11, dok je Zvezdu predvodio Ročesti sa 20 poena.

To je bio novi šamar posle duela sa Moskovljanima, koji su čak pobedili identičnim rezultatom u Kombank Areni, 85:59.

Olimpijakos - Crvena zvezda 85:59 (22:13, 25:24, 20:12, 18:10)

Gledalaca: 7.000 Sudije: Perez Perez, Zamojski, Rosi

Olimpijakos: Meklin 9, Tolipulos, Papapetru 11, Agravanis 3, Milutinov 13, Strelnijeks 9, Printezis 9, Papanikolau 5, Mancaris 6, Roberts 6, Viltjer, Tompson 14

Crvena zvezda: Kešelj, Radičević 2, Dangubić 3, Lazić, Antić 9, Dobrić 4, Feldin 6, Apić, Ročesti 20, Lesor 1, Jovanović 8, Bjelica 6

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    17. novembar 2017 | 22:21

    Opet 26 % sniženje cene u idei

  • Lazar.M

    17. novembar 2017 | 22:21

    Cekaju se saopstenja Zike Zivca,Tome i ☆☆☆ , onih sto najavljivase finale EL. Cestitam im na pravom putu i igri do zavrsnice, samo ovako nastavite, najjaci ste.

  • Tito,Krcun,Komar,Medaric,Nusref,Robert,Refik..

    17. novembar 2017 | 21:57

    Sledi Covicevo saopstenje,krivi su Mirko Marjanovic,Partizan i Dusko Vujosevic😂🤣😂🤣😂🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA