Zvezda promenila dva aviona i jedan autobus da bi stigla do Zadra: Utakmica mora da se pobedi!

Posle vezanih poraza u Evroligi, crveno beli se okreću regionalnom takmičenju gde traže sedmu pobedu u sezoni

  • 9

Košarkaši Crvene zvezde su sa jednog gostovanja ekspresno otišli na drugo. Posle Atine, crveno beli su stigli u Zadar gde ih očekuje utakmica 9. kola ABA lige protiv istoimene ekipe.

Zvezda je prinuđena da u hodu "liže rane" jer vremena za analizu nema.

Dva evroligaška poraza od CSKA i Olimpijakosa, teraju crveno bele na koncentraciju i ozbiljan pristup kako bi se vratili na pravi kolosek.

>>>"Stotka" Baskonije kao najava meča sa Zvezdom

Crveno-beli su iz Atine avionom odleteli do Istanbula, a nakon toga letom iz Turske do Zagreba, gde ih je u subotu uveče čekao autobus kojim su se prebacili do Zadra.

Ipak, već u nedelju u prepodnevnim časovima, trener Dušan Alimpijević je izveo ekipu na prvi trening u dvorani „Krešimir Ćosić".

- Ne očekuje nas nimalo lak posao u Zadru. Domaćin je bez obzira na činjenicu da ima tri pobede u dosadašnjem delu sezone, pokazao da ima kvalitet, i posebno je neugodan pred svojim navijačima u gradu koji ima dugu košarkašku istoriju.

Foto: Crvena zvezda MTS

- Činjenica je da je iza nas teška nedelja sa dve evroligaške utakmice koje nismo odigrali dobro, ali ovaj meč protiv Zadra moramo da odigramo angažovano, borbeno i da pokažemo kvalitet i igru koja nas je krasila u većini mečeva u ABA ligi ove sezone.

- Nakon toga sledi pauza u ABA ligi, koja će nam dobro doći, jer nastavljamo u istom ritmu u Evroligi. Svi momci su spremni za ovaj meč, a o 12 igrača koji će nastupiti na parketu dvorane „Krešimir Ćosić" odluku ćemo doneti neposredno pred početak meča - reako je Alimpijević.

Centar Nikola Jovanović je u meču sa Olimpijakosom pokazao deo talenta zbog kog je doveden, a navijači sigurno od njega očekuju još bolje partije.

Jovanović ističe borbenost i timsku igru kao preduslov dobrog rezultata u Zadru.

- Neugodno gostovanje u Zadru, protiv ekipe koja pred svojim navijačima uvek odigra maksimalno angažovano i borbeno. Zato na tu agresivnost koja ih krasi u njihovoj dvorani, moramo da odigramo i odgovorimo istom merom: borbeno, angažovano, i da odigramo timski. Ako bude tako, možemo da se nadamo povoljnom ishodu, što je naš cilj, novi bodovi pred dvonedeljnu pauzu u regionalnom šampionatu, koja će nam dobro doći jer je raspored težak - kaže Jovanović.

Utakmica između Zadra i Crvene zvezde igra se u ponedeljak od 18 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dorćol🇷🇸

    19. novembar 2017 | 18:38

    Vest iz prve ruke Zvezda se silno pojačava moja baba dolazi na poziciji pleja umesto Radičevića 💪

  • hajskfbdud

    19. novembar 2017 | 17:41

    Cinjenica je da su ih grobari dobili tamo, tako da moramo i mi...toliko o tome koliko su jaki

  • Dejan

    19. novembar 2017 | 17:59

    Dajte ta pojacnja sto pre dok totalno nismo pukli ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA