Alimpijević posle najveće pobede u karijeri: Osećam se fenomenalno, imali smo težak period!

Trener crveno-belih i najefikasniji igrač Zvezde ujedinjeni u mišljenju da je trijumf nad Realom plod timske igre

  • 7

Zvezda je van svakih očekivanja uspela da pobedi Real usred Madrida sa 87:83 i tako dođe do 3. pobede u Evroligi!

Trener Dušan Alimpijević bio je na udaru kritika poslednjih nekoliko utakmica, kada je Zvezda vezala priličan broj mečeva bez pobede, ali je posle istorijskog trijufa Zvezde, prvog u Madridu u Evroligi, sigurno dobio određeni kredit i respekt kod navijača i košarkaške javnosti.

On je istakao da je ovo timska pobeda i apostrofirao je dobru pik en rol igru, kao i dobru odbranu za trijumf u Madridu.

- Osećamo se sjajno, naravno, pobedili smo Real u Madridu, koji je stvarno veliki i sjajan tim! Ovo je veoma važna pobeda za nas jer smo imali loš period posle 5. kola Evrolige. Ključ je uvek u malim stvarima, timskom duhu i timskoj igri. Igrali smo pametno, naročito pik en rol, jer smo znalili i da ga branimo, tako da je to veoma bitno za nas i zaista sam veoma srećan zbog toga - rekao je Alimpijević posle meča.

Foto: Telegraf

I Tejlor Ročesti deli mišljenje trenera da je ovo bila timska pobeda, iako je ključni koš u zadnjim sekundama pogodio Pero Antić.

- Sjajno se osećamo. Radili smo veoma snažno na treninzima. Izgubili smo nekoliko utakmica u nizu i bili smo gladni da izađemo na teren ovde sa puno samopouzdanja. Igrali smo kao tim i iz toga je dopla pobeda. To je tim! Pero je pogodio važan šut na kraju, ali ceo tim je stajao iza toga zajedno! Borili smo se snažno i ovo je velika pobeda - poručio je Ročesti posle meča, koji je bio najefikasniji u redovima Zvezde sa 18 poena.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    2. decembar 2017 | 00:08

    Kako rekose neki bice hladno -35? Nije mi jasno ako je njima uvek bilo hladno u Spaniji i Rusiji zasto bi bilo Zvezdi.

  • Cure

    2. decembar 2017 | 10:31

    Treba imati onu stvar I izbaciti Rocestija na 3 min do kraja I pustiti Davidovca koji je resio mec sa Anticem bravoo..da nismo dobili svi bi te pljuvali ovako je super zato pustimo trenera da radi svoj posao..nismo ekipa od prosle godine koja je bila duplo jaca..

  • Zigi

    2. decembar 2017 | 09:02

    Zasto nisu igrali Radicevic i Jankovic?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA