≫ 

Zvezda poražena od Panatinaikosa u Pioniru: Samo jedan igrač crveno-belih bio dvocifren! (FOTO) (VIDEO)

Džejms Feldin nije mogao sam u redovima šampiona Srbije

Crvena zvezda je poražena od Panatinaikosa u Pioniru sa 69:63! Jedino je Džejms Feldin bio dvocifren u redovima crveno-belih, i to nije bilo dovoljno za trijumf u paklenoj atmosferi Pionira koju su napravili navijači Zvezde.

Panatinaikos je iskoristio lošu treću deonicu Zvezde, u kojoj je postigla samo 11 poena i zatim je uspeo da izdrži nalete crveno-belih da spuste prednost u poslednjoj deonici.

Stigli su u jednom momentu igrači Zvezde i do samo tri razlike, imali su i šut za izjednačenje, ali nisu ih iskoristili i tako su propale šanse za preokret.

Samo je Džejms Feldin meč završio sa dvocifrenim učinkom. Imao je 21 poen porotiv svog bivšeg kluba i očigledno je bio silno motivisan. Međutim, slabo ga je neko od saigrača ispratio. Bjelica je imao 8, a Ročesti 7 poena, tako da sa tim učinkom bolje nije moglo protiv iskusne ekipe Panatinaikosa.

Doduše, i sa takvim učinkom, Zvezda je bila blizu preokreta, ali su loše izvedeni napadi i finišu koštali crveno-bele.

Kod Panatinaikosa su se najviše istakli Gist i Denomn sa po 16 poena.

Panatinaikos posle ove pobede ide na 10:4, dok Zvezda ima skor od 5 pobeda i 9 poraza.

Pogledajte kako je izgledala završnica meča:

CRVENA ZVEZDA - PANATINAIKOS 63:69 (15:20, 23:21, 11:17, 14:11)

Crvena zvezda: Dangubić 4, Lazić 3, Antić 2, Dobrić 5, Feldin 21, Janković 5, Ročesti 7, Lesor 8, Bjelica 8.

Panatinaikos: Singlton 8, Rivers 3, Papas 1, Denmon 16, Gist 16, Vujukas 3, Lekavičijus 6, Gebrijel 3, Lodžeski 7, Antetokumpo 6.

Panatinaikos je bolje otvorio meč i rano je došao do 6 poena prednosti (13:7) i u tom periodu je briljirao Džejms Gist, koji je bio nerešiva enigma za visoke igrače Zvezde.

Ipak, Zvezda je uspela da odgovori serijom 8:0, posle koje je došla do prednosti od 15:13, ali je ponovo PAO napravio manju seriju i završio je prvu četvrtinu sa pet poena prednosti 20:15.

Zvezda je uzvratila u drugoj četvrtini koju je odigrala znatno bolje, a posebno su proradili Džejms Feldin i Milko Bjelica, koji su do poluvremena bili najefikasniji igrači crveno-belih sa 10 i 8 poena, dok se kod Panatinaikosa u prvom poluvremenu istakao Gist sa 14 poena.

Iako su dobro odigrali drugu četvrtinu, u kojoj su zaslužili i da vode, Zvezda je na kraju upropastila nekoliko napada, a zatim je primila i trojku Denmona preko ruke uz zvuk sirene, pa je PAO otišao na odmor sa prednošću od 41:38.

U trećoj deonici Zvezdu ništa nije htelo u napadu, gde se mučila i promašivala zicere, a na kraju je poenima u poslednja dva minuta nekako uspela da dođe do 11 poena u tom periodu, tokom kog je Panatinaikos stigao do najveće prednosti na utakmici od 13 poena, ali je zvezda sa nekoliko dobrih akcija u finišu deonice ipak spuslila razliku ispod 10 i rezultat je bio 58:49 za PAO.

Poenima Dobrića i Jankovića Zvezda je otvorila poslednju deonicu i spustila odmah razliku na 5 poena, ali je PAO ubrzo uzvratio trojkom Kenija Gebrijela, i razlika se vratila na +9.

Feldin je ponovo spustio razliku nakon tri vezana bacanja, a potom je i Lazić u sledećem napadu pogodio trojku vratio razliku na 5 poena i ulio poslednju nadu da Zvezda može da preokrene u završnici meča.

Posle odlične odbrane, ponovo je u sledećem napadu fauliran Feldin, koji je bio precizan sa linije penala i razlika je dodatno smanjena na tri poena.

Imala je Zvezda i napad u kojem je mogla do izjednačenja, ali ga je loše izvela i propala je poslednja šansa za preokret.

Ironija je da ga je promašio upravo najbolji igrač Zvezde na ovoj utakmici - Džejms Feldin. Nakon toga PAO je sa penala potvrdio trijumf.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja sam

    21. decembar 2017 | 23:09

    Gahaha partizan ubaci 69 za poluvreme

  • Фамилија

    21. decembar 2017 | 22:55

    Обриши сузе мала моја, биће још пораза.

  • Фамилија

    21. decembar 2017 | 22:56

    Брука нас овај ФМП где стигне, нису одмакли од Железника.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA