≫ 

Zvezda pobedom otvorila 2018. godinu i vratila 1. mesto: Olimpija ozbiljno namučila crveno-bele koji su očajno šutirali!

Ekipa Dušana Alimpijevića se vratila na 1. mesto ABA lige posle pobede nad ekipom iz Ljubljane, koju su izvojevali teže nego što se očekivalo

  • 27

Crvena zvezda je uspešno započela 2018. godinu, pošto je pobedila Petrol Olimpiju u Pioniru u 14. kolu ABA lige sa 80:76 i tako se vratila na prvo mesto na tabeli sa skorom od 12 pobeda i 2 poraza, koliko ima i Budućnost iz Podgorice.

Pošto je ulaz bio besplatan, u Pioniru je bilo više od 6.000 navijača Zvezde, koji su mogli da se raduju prvom trijumfu crveno-belih u 2018. godini.

>>> Pakleni januar za košarkaše Zvezde koji se završava derbijem: 10 jakih utakmica za 28 dana, mogu li da pobede sve kao prošle godine?

CRVENA ZVEZDA - PETROL OLIMPIJA 80:76

Zvezda: Dangubić 13 Davidovac 6, Lazić 2, Antić 2, Feldin 13, Janković 3, Ročesti 16, Lesor 7, Enis 5, Jovanović 1, Bjelica 12

Olimpija: Radulović 4, Tratnik, Oliver 8, Špan 15, Bubnić, Badžim 9, Morgan 15, Lorbek 12, Betl 8, Hrovat 5

Foto: abaliga.com/Crvena zvezda mts

Međutim, pobeda je izvojevana teže nego što su mnogi očekivali, pošto su gosti iz Ljubljane mučili ekipu Dušana Alimpijevića tokom većeg dela meča i nisu dozvoljavali crveno-belima da se odlepe.

O tome najbolje govori i podatak da je najubedljivija prednost do kraja treće četvrtine bila 6 poena. Tek tada je počela serija Zvezde, koja je u poslednjoj deonici počela da uvećava razliku.

U poslednjoj deonici je došla i do 9 poena prednosti, ali se Olimpija vratila sa dva vezana dobra napada pa je Alimpijević presekao tajm-autom, posle kojeg je ostavio Ročestija na klupu, a u igru ubacio Dejana Davidovca.

Foto: abaliga.com/Crvena zvezda mts

Upravo je Davidovac postigao možda i ključnu trojku, kojom je vratio Zvezdi veću prednost od 8 poena, koju Olimpija do kraja nije uspela da stigne.

Došla je u jednom momentu i do 3 razlike na dva minuta pre kraja, ali je zatim Džejms Feldin pogodio najbitniji šut iz jednog ulaza i floutera. Nakon toga je Olimpija izgubila loptu i više povratka u meč nije bilo.

U redovima Zvezde najefikasniji je bio Tejlor Ročesti sa 16 poena, po 13 su postigli Feldin i Dangubić, a dvocifren je bio i Bjelica sa 12 poena. Kod Olimpije su se istakli Špan i Morgan sa po 15 poena.

Crveno-beli neće imati mnogo vremena za slavlje, pošto već 5. januara igraju protiv Žalgirisa u Pioniru u 16. kolu Evrolige.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar.M

    2. januar 2018 | 20:46

    Ono kad ni Olimpiu ne mozes pobediti na svom terenu bez sudije a trazis mesto u top EL. Igracete u top 8 2050 i neke. 😂

  • Strasno RS

    2. januar 2018 | 21:25

    Strasno. Pred punom halom u jednoj bezveznoj ABA ligi, onakav odnos prema igri, prema odbrani i prema napadu, prema publici..... Sramota za sve za trenera, strucni stab, igrace, upravu, a najvise za " upravnika " koji ih je ovakve sastavio !!!!!

  • Ugy

    2. januar 2018 | 20:44

    Realno Olimpija ima organiziranije napada od Zvezde,ako ne ide sut Zvezda se muci...neiskustvo trenera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA