≫ 

Nedović izdominirao, ali je šokantno poražen! PAO zakucao EFES za dno, Barsa razbila CSKA (VIDEO)

Atinski "zeleni" lako izašli na kraj sa ekipom iz Istanbula

  • 1

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su ekipu Anadolu Efesa u 16. kolu Evrolige rezultatom 90:79, dok je Valensija slavila protiv Unikahe u španskom derbiju sa 85:83, gde ekipi iz Malage nije pomogla ni fenomenalna partija Nemanje Nedovića, koji je postigao 23 poena.

Imala je Unikaha četiri poena prednosti u završnici na minut i po do kraja, ali su vezali nekoliko loših napada i dozvolili su Valensiji da za preostalo vreme postigne šest poena i na kraju slavi.

Erik Grin je četiri sekunde pre kraja pogodio bacanja za pobedu Valensije, koja je ovim pobegla sa dna i prepustila ga Efesu, koji je poražen od Zelenih iz Atine.

U Atini je ključna bila prva četvrtina u kojoj su Grci stekli 11 poena prednosti i do kraja mirno držali konce igre u svojim rukama ne dozvoljavajući protivniku ni da pomisli da može do boljeg rezultata.

Nisu imali igrači Efesa rešenje za spoljnu liniju domaćih koju su poenterski predvodili Kalates, Papas i Lekavičijus, ali i razigravajući ostatak tima.

Oporavljeni prvi plejmejker tima bio je blizu dabl dabl učinka, budući da je uz 17 poena upisao i devet asistencija, Papas je ubacio 16 poena, dok je Lekavičijus dodao devet uz četiri uspešna dodavanja. Raspoloženim bekovima pobedničkog tima pridružio se i Džejms Gist sa 10 poena i pet skokova.

U ekipi Efesa koja je pretrpela 12. poraz u elitnom evropskom takmičenju i tako ostala "zakucana" za dno tabele, bolji od ostalih bili su Adams sa 20 poena, Motum je postigao 14, dok je Krunoslav Simon dodao 14 poena.

Srpski centar Vladimir Štimac proveo je na terenu nešto više od 13 minuta i za to vreme postigao četri poena i upisao pet skokova.

Barselona je na svom parketu savladala CSKA rezultatom 85:72 i nanela im četvrti poraz u dosadašnjem delu takmičenja. Više raspoloženih igrača bilo je u ekipi Sita Alonsa, pa je Barsa upisala šestu pobedu u Evroligi.

Peteri Koponen je sa 13 poena predvodio svoj tim, a veliki doprinos dali su i Ertel sa 12 poena i osam asistencija, kao i Navaro i Hanga koji su dodali po 10 poena.

U redovima CSKA samo su dva igrača bila dvocifrena, dok su ostali prilično podbacili. Nando de Kolo je postigao 23 poena, a podršku je imao samo u Kajlu Hajnsu koji je ubacio 10 poena i zabeležio šest skokova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA