≫ 

Partizan preživeo dramu u Laktašima i sačuvao nadu za plej-of ABA lige!

Veličković je postigao 25 poena i vodio je crno-bele do važnog trijumfa, ali je Vilijams-Gos pogodio ključnu trojku kada je Igokea stigla do izjednačenja u finišu meča

  • 29

Košarkaši Partizana savladali su Igokeu u Laktašima sa 74:67 i ostao je u igri za četvrto mesto koje vodi u plej-of ABA lige. Sada crno-beli imaju samo pobedu manje od Mornara, koji je na 4. mestu.

KK IGOKEA - KK PARTIZAN 67:74 (15:15, 23:19, 7:22, 22:18)

Igokea: Ponjavić, Artis 2, Li 10, Glogovac 1, Milošević 2, Radivojević 12, Jevtović, Ljubičić 14, Šibalić 11, Rikić 15.

Partizan: Vilijams-Gos 16, Aranitović 8, Marinković 3, Tanasković, Veličković 25, Gavrilović 3, Andrić 2, Gagić 11, Šalić 6.

Bio je ovo meč u kojem je Partizan imao imperativ pobede, pošto bi poraz značio da Mornar ima dve pobede više, a to bi uz bolji međusobni skor koji ima ekipa iz Bara značilo faktički tri pobede više, a crno-beli do kraja regularnog dela imaju veoma težak raspored jer igraju protiv tri vodeće ekipe - Budućnosti, Zvezde i Cedevite.

Foto: Igokea/Nenad Vuruna

Prelomni trenutak meča bila je trojka Najdžela Vilijams-Gosa nešto više od minut pre kraja meča, kada je Igokea stigla do izjednačenja, iako je Partizan samo nekoliko minuta ranije imao ubedljivu dvocifrenu prednost.

Crno-beli su do veće prednosti stigli kada su stegli odbranu u drugom delu treće četvrtine, pri vođstvu Igokee od 45:40, i potom nije dozvolio domaćem timu da postigne gol do kraja te deonice, dok je Partizan napravio seriju od 16:0 i došao do prednosti od 11 poena prednosti pred odlučujuću četvrtinu.

Delovalo je da je meč rešen i ranije, pošto je Partizan na 4 minuta do kraja imao +11, ali je nepotrebno ušao u dramu, pošto je Igokea napravila seriju i došla do izjednačenja na 1:25 do kraja meča.

Foto: Igokea/Nenad Vuruna

Novica Veličković je zaigrao u stilu pravog kapitena i vodio je tim do ubedljive prednosti. Međutim, Igokea nije želela da se preda tek tako. Iako su na 4 i po minuta pre kraja gubili sa 11 poena prednosti, ubrzo su napravili seriju od 8:0 i vratili se u meč, jer su došli na samo razliku od jednog poseda.

I tada je Novica Veličković preuzeo odgovornost, bio je fauliran, a ubrzo je i pogodio sa linije penala i vratio +5. Međutim, u sledećem napadu je Vuk Radivojević lako poentirao i ponovo je bilo +3 za Partizan.

Međutim, u narednom napadu Igokee Veličković je faulirao Rikića pri šutu za tri poena i omogućio mu bacanja kojim je Igokea izjednačila. U narednom napadu Vilijams Gos je pogodio bitnu trojku i ponovo doneo prednost Partizanu, koju su kasnije sačuvali i uvećali posle bacanja Novice Veličkovića i tu je već bilo jasno da je meč rešen u korist crno-belih.

Inače, Partizan je još dok je meč trajao, potvrdio da je doveo novog plejmejkera, Kvamea Vona, pa navijači crno-belih imaju dvostruki razlog da budu radosni u današnjem danu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brat

    14. januar 2018 | 18:46

    Za plej off ostaje nada ali bice tesko, sledeca protiv Cibone je vrlo vazna to se mora dobiti ako hocemo cemo da se nadamo.

  • РВ

    14. januar 2018 | 19:58

    Трба нам победа више од Морнара. Немогућа мисија са овим распоредом до краја

  • Mali

    14. januar 2018 | 19:47

    Domaci teren....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA