≫ 

Alimpijević posle poraza od Himkija: Pakleni januar uzima danak

Trener Zvezde kaže da igrači energetski nisu izdržali bitku sa Himkijem

  • 29

Drugi poraz zaredom upisali su košarkaši Zvezde u Evroligi. Nije pomogla ni nestvarna partija Tejlora Ročestija (29p, 9 sk, 7as) da se pobedi moćni Himki, pa su gosti, na krilima super raspoloženog Šveda, pevajući napustili srpsku prestonicu.

>>>SKANDAL U PIONIRU: Delije vređale Markovića, on im prostački odgovorio! (VIDEO)

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević mirno je analizirao poraz svog tima uz komentar da se ovako nešto očekivalo:

-  Jasno sve, u prvom 31, u drugom 48, sve je jasno, izgubili smo energiju da se borimo protv tima kakav je Himki, sa Švedom koga nismo uspeli da kontrolišemo u drugom poluvremenu.

- Definitivno, vidi se pad energetski ozbiljan, osim Ročestija i, donekle, Dangubića u prvom poluvremenu. Ovakve utakmice ne možemo da dobijemo ukoliko nemamo olakšanje u napadu- istakao je trener Zvezde na konferenciji posle utakmice i dodao:

- Na 50 posto smo sa penalima, to nam se skoro nije desilo. Svakako da ovakav ritam, praktično bez treninga, jeste težak.

- Svaki period treniranja se kasnije odrazio na igranje u ABA i Evroligi, ekipa ide iz utakmice u utakmicu. Sutra se već u pola jedan putuje u Izrael, potom odmah za Skoplje... Težak januar, plaćamo danak.

Foto: ATA Images

Pored paklenog rasporeda koji ne može da se menja, strateg crveno-belih osvrno se i na zdravstveni bilans svoje ekipe. Posebnu pažnju obratio je na iskusnog centra Peru Antića:

- Nije on jedini sa povredom, ima ih više. Pera je odigrao na naš dogovor da pokušamo, ta povreda zahteva mirovanje, pored terapija. Mora da se veže i sa pauzom, to ćemo sanirati posle ove utakmice. Ima još sitnih povreda. To vidite i sami - zaključio je Alimpijević.

Da podsetimo, Crvena zvezda sledeću utakmicu igra već u četvrtak od 20.05 časova kada gostuje Makabiju iz Tel Aviva.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NsCZ

    16. januar 2018 | 21:43

    A predhodnih sezona nije bio pakleni januar....ne lupetaj gluposti

  • Wien

    16. januar 2018 | 22:00

    Ti gospodine nisi dorastao ovom stepenu takmicenja..ekipa ti tone a ti skoro cetvrtinu ne pozivas tajm aut...pozivas na minut nula 5 do kraja i plus 10 za Himki...cemu...???....da kazes momcia da je gotovo ili..???..

  • Mo

    17. januar 2018 | 00:10

    Sve ekipe u EL imaju pakleni januar, u čemu je problem?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA