≫ 

Da li je Nemanja postao DangUBICA? Večito osporavan, sad je najprecizniji srpski trojkaš u Evroligi! (VIDEO)

Došlo je i njegovih "pet minuta"

  • 9

Na utakmici Zvezda - Himki mogli smo da vidimo (opet) koliko crveno-belima nedostaje klasičan centar (od visokih igrača stiglo samo 8 poena), mogli smo još jednom da se uverimo u svu slobodu sveta koju neki igrač može da ima oličenu u figuri Alekseja Šveda i, naravno, ponovo zaključimo koliko je ubitačan, a mogli smo da vidimo i nešto što do sada uglavnom nikad nismo: Nemanju Dangubića koji pogađa u serijama - i to trojke.

>>> ZVEZDA MU JE U KRVI: Dženkins pevao sa Delijama posle utakmice! (VIDEO)

I dalje se prepričava petominutni trojkaški "rafal" kakav dugo nije viđen od nekog igrača Zvezde (pogodio je prva četiri šuta za tri poena), a složićete se, najmanje ste ga očekivali od momka koji je najviše od svih bio osporavan prethodnih sezona.

Da li je konačno došlo vreme da kažemo, Zvezda je u Dangubiću dobila pouzdano napadačko rešenje?

Sumnja je dugo bila na Nemanjinom napadačkom repertoaru, defanzivno je on neko ko je zahvalan svakom treneru, no često je "škripalo" kada se treba dići, iskreirati, izmisliti poen, pa i pogoditi otvoren šut.

Tih problema Nemanja, izgleda, više nema.

Da ne bude zabune, nije nam reper samo minuli duel sa Himkijem, Dangubić je statistički ove sezone, verovali ili ne, ne samo najprecizniji Zvezdin šuter van linije 6.75 metara, već i najprecizniji srpski trojkaš u Evroligi!

Statistika ne laže: Dangubić je od 40 šuteva za tri pogodio 17, što je odličnih 42.5 procenata uspešnosti i po tome je na 24. mestu u Evroligi (Naneli je prvi sa 54.55 procenta).

Iza Dangubića prvi Srbin je Micov (42%), ostali prilično daleko, kao i prvi sledeći igrač Zvezde na toj Listi Tejlor Ročesti koji, doduše na većem uzorku šuteva, ima 37.8 procenta uspešnosti.

Ovde možete pogledati izjavu Dangubića o njegovoj "eksploziji" protiv Himkija.

U tabeli ispod pogledajte procentualno najbolje trojkaše Evrolige

Foto: euroleague.net

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    17. januar 2018 | 20:35

    Zvezdas sam ali ovaj momak samo ponekad zablista, pa ga nema pola sezone...

  • Nscz

    17. januar 2018 | 20:12

    Ko zna jad ce opet da odogra i priblizno. Nikakav igrac. 3 godine je kod nas i nije pokazao nista ali bas nista.

  • Navijačica

    18. januar 2018 | 08:09

    Prerano je za super pozitivne zaključke i hvalospeve. Bolje da u svakoj utakmici bude stabilan i pouzdan igrač za tim kao i da već jednom počne da koristi tu svoju visinu kao prednost, nego da samo ponekad zablista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA