≫ 

Utakmica karijere Boriše Simanića, ali priča se i o pogotku Bursaća sa pola terena (VIDEO)

"Panteri" prejaki za goste iz Laktaša

  • 14

Košarkaši FMP-a savladali su u svojoj dvorani ekipu Igokee u 17. kolu ABA lige rezultatom 95:73. U ubedljivoj pobedi tima iz Železnika blistao je Boriša Simanić koji je odigrao utakmicu karijere.

Da gostima neće biti ni malo lako da stignu do povoljnijeg ishoda bilo je jasno od starta. "Panteri" su u potpunosti kontrolisali utakmicu i na kraju došli do važnog trijumfa i izbili na četvrto mesto na tabeli regionalnog takmičenja.

Boriša Simanić je fenomenalnu partiju završio sa 28 poena, osam skokova i tri asistencije, sve to za nešto više od 24 minuta na parketu. Najefikasnijeg pojedinca meča, poenterski je pratio Nenadić sa 17 poena, Lazarević je dodao 11, a Odžo 10 poena.

Da je pravi lider svog tima Filip Čović je dokazao nebrojeno puta, pa tako i sada. Bio je na korak od dabl dabl učinka i kada nije postizao poene razigravao je saigrače, pa je utakmicu završio sa devet poena i 11 uspešnih dodavanja.

Zanimljiv momenat dogodio se na kraju treće deonice kada je Vladimir Bursać sa pola terena, uz zvuk sirene pogodio koš i dodatno povećao već veliku prednost svog tima.

U poraženoj ekipi istako se Artis sa 15 poena, Rikić je ubacio 14, a Ljubičić 11 poena, što je bilo nedovoljno da se pobedi raspoložena ekipa Vladimira Jovanovića.

ABA liga, 17. kolo

Petak

FMP - Igokea 95:73

Subota

Cedevita - Mega 17.00

Partizan - Cibona 19.00

Nedelja

Budućnost - Olimpija 19.00

Ponedeljak

MZT - Crvena zvezda 18.00

Zadar - Mornar 21.00

Tabela: Budućnost 14-2, Crvena zvezda 13-3, Cedevita 12-4, FMP 8-9, Mornar 9-7, Partizan 8-8, Zadar 8-8, Igokea 6-11, Cibona 6-10, Mega Bemaks 5-11, Olimpija 5-11, MZT 3-13

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realno

    19. januar 2018 | 22:29

    A slusam emisiju kosarkasku na sos kanalu i voditelj pljuje sistem koji je ocigledan.Nema nista gore nego kada ljude vodi mrznja. Prica kako je mit o necemu itd,a isti taj sistem pobedi njegov partizan prosle godine u polufinalu i ove godine u bitnoj utakmici za top 4. A partizan utrosio milion evra samo na strance ove godine. Samo malo realnosti

  • zlatan

    20. januar 2018 | 00:02

    Realno@svaka cast pravo u metu. Gledao sam i ja emisiju i covek se stvarno uzbudi dok prica o fmp. Istina je da sistem funkcionise,naravno da ima i mana.Kao da mi ne bi voleli da Simanic ovako igra evroligu,sve je na njemu i stvarno mora dosta da radi,materijala ima. Vrlo je talentovan Nenadic i igra zrelo.Njega ocekujem sledece godine na pripremama i da buude vracen u fmp i da ih vodi u borbi za top 4. On i Aleksa Radanov.Lazarevic je prirodna zamena za Lazica.Pravi borac,bas ono sto se u zvezdi trazi. Doticnom gospodinu bi bilo i malo da fmp osvoji aba ligu.A golobradi mladici gde god vide Partizan pobede ga,iako Partizan ima dosta veci budzet i ove sezone je 9 stranaca promenio sto se nikada nije desilo u Srpskoj kosarci.Ali ne problem je Fmp. A isti taj sistem rada je pobedio u najbitnijoj utakmici u zadnjih 30 godina Partizan u borbi za evroligu sa sve Akojonom,Tepicem,Milosavljevicem,Pavlovicem,Muricem,Macvanom,Milutinovim i izvikanim strucnjakom Vujosevicem. Otuda i nezadovoljstvo povezano sa mrznjom.Tu su mitovi rukom odneseni.Patnja traje a koliko vidim trajace jos dugo dugo.Koliko god drzava da upumpa u Partizan tesko ce neki rezultat napraviti.Mada Partizan ima dobar sistem,plati 9 crnaca pa mora jedan da proigra da bi casovi ljubavi funkcionisali.Sramota!!!!

  • Nenad

    19. januar 2018 | 22:59

    Alo Covicu,vracaj decka u Zvezdu,niste mu dali sansu da pokaze sta zna!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA