Zvezdin novi igrač objasnio navijačima da nije musliman?!

Alen Omić se predstavio Delijama...

  • 80

Crvena zvezda će u nastavku sezona biti jača za proverenog slovenačkog centra Alena Omića (25, 216 cm).

>>> Zvezda konačno dovela centra! (FOTO) (VIDEO)

Klub sa Malog Kalemegdana je u petak negde oko ponoći obradovao svoje navijače objavom da će Omić pojačati reket ekipe Dušana Alimpijevića, a u razgovoru za klupski sajt bivši igrač Olimpije, Unikahe i Hapoela obratio se armiji fanova srpskog kluba i dotakao se osetljive teme - religije.

Poznato je da navijači Zvezde ne gledaju blagonaklono na igrače sa prostora bivše države iz takozvavog "neprijateljskog okruženja", navodno je zbog toga bio stopiran prelazak Mira Bilana ne tako davno, pa je Omić morao da objasni Delijama neke stvari po tom pitanju.

Stav da igrači iz "neprijateljskog komšiluka "nisu dovoljno kvalitetni za Crvenu zvezdu” komentariše na svoj način:

- Šta je to neprijateljski komšiluk? - zapitao se Omić.

- Sa druge strane imam kvalitet za Crvenu zvezdu i verujem da je ovo najveći izazov u mojoj karijeri. Narod u Srbiji doživljavam kao sebi blizak, uostalom imao sam još znatno ranije ideju da apliciram za srpski pasoš uz maternji slovenački. Ja kao Slovenac nisam što se vere tiče neko koga to baš zanima, odmah i da dodam, ljude delim na one dobre i loše, trećeg nema. Ako baš nekoga i interesuje, ateista sam, pa neka bude da je Crvena zvezda moja nada i vera, jer je meni košarka na prvom mestu - rekao je Omić, koji je dodao da u slobodno vreme vrlo rado pogleda i filmove Emira Kusturice, a neka pisana dela Andrića i Selimovića zna gotovo napamet.

Dodao je i ovo:

- Uostalom imam jako puno prijatelja i drugara među Srbima koji žive u Sloveniji, taj mentalitet i narod su mi jako bliski, tu nema nikakve tajne, uostalom ima li razlike? I te ljude doživljavam kao svoje, mentalitet nam je isti!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladja

    20. januar 2018 | 10:16

    Sto bi to morao objasnjavati pa sta ako je porijeklom musliman. U zvezdi je igralo mnogo muslimana,a i danas hiljade muslimana navija za Zvezdu, i navijaci su ih prihvatali i postovali bez obzira na religijsku pripadnost Smeta nastup novinara koji izdvaja u naslovu da je momak morao objasnjavati koje je veroispovesti. Navijac sam Zvezde od malih nogu, a kada prvi put vjerska prpadnost nekom igracu nanese stetu prestacu navijati.

  • 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

    20. januar 2018 | 14:24

    Briga me da li je musliman važno je da daje koševe . Dobro nam došao ko god da si .

  • Rici77

    20. januar 2018 | 10:03

    Kakve veze ima da nije musliman i da jeste. Sta to znaci delijama u kosarci smeta musliman a u fubalu im nesmete!!! Sta ja BEN MUHAMED? Nisam cuo da su se delije bunile ili nesmeju od dr.terze!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA