≫ 

Partizan slomio Hrvate u krcatom Pioniru i nastavio borbu za plej-of ABA lige: Novica je stvarno ubica, dva pojačanja debitovala pred Grobarima!

Crno-beli vezali treći uzastopni trijumf i nastavili borbu za 4. mesto ABA lige

  • 35

Partizan je pobedio Cibonu u 17. kolu ABA lige  sa 80:69 i nastavio je borbu za 4. mesto koje vodi u plej-of regionalnog takmičenja. U punom Pioniru, gde je bio slobodan ulaz, crno-beli su slomili otpor Hrvata na startu 4. četvrtine kada su došli do dvocifrene prednosti koju su sačuvali do kraja meča.

U redovima Partizana debitovali su novi igrači, Bondža Si i Kvame Von. Si je postigao 2 poena, i to atraktivnim zakucavanjem, a Von je je bio nešto efikasniji i postigao je 6 poena.

Najbolji u redovima Partizana bio je Novica Veličković, koji je kapitenski vodio tim do trojumfa postigavši 23 poena. Dvicifren je bio i Najdžel Vilijams-Gos sa 13 poena.

Najviše problema Partizanu su pravili Marko Tomas, koji je meč završio sa 22 poena i Luka Žorić (15 poena), kao i bivši igrač crno-belih Branislav Ratkovica, koji je upisao 12.

Cibonu je dobro služio šut za tri poena u prve tri četvrtine, ali im je ovo oružje zakazalo u poslednjoj deonici i Partizan je to iskoristio da im slomi otpor i da napravi nedostižnu razliku, koju su čuvali do kraja utakmice.

Foto: Partizan NIS

PARTIZAN - CIBONA 80:69 (17:17, 23:26, 21:16, 19:10)

Partizan: Vilijams Gos - 13, Von 6, Si 2, Aranitović 8, Marinković 9, Veličković 23, Gavrilović 6, Gagić 8, Šalić 5.

Cibona: Bilinovac, Uljarević, Ratkovica 12, Geramipur 4, Žorić 15, Novačić 8, Bošnjak 3, Rozić 5, Tomas 22.

Foto: Partizan NIS

Navijači su prepoznali trenutak i napunili halu i pružili crno-belima veliku podršku koja im je dala krila za novu pobedu kojom ostaju u trci za 4. mesto koje vodi u plej-of ABA lige.

Sada Partizan ima isti broj pobeda kao i Mornar, koji je na 4. mestu, ali ima utakmicu manje. Tim iz Bara gostuje u ponedeljak u Zadru i nema sumnje da će svi navijači Partizana navijati za pobedu tima iz Hrvatske, kako bi ostali u trci za plej-of.

Partizan već u narednom kolu čeka težak posao jer igra Večiti derbi protiv Zvezde 29. januara, a tada će crveno-beli imati prednost domaćeg terena.

Posle prve četvrtine rezultat je bio izjednačen (17:17). Iako je Partizan bolje otvorio meč i došao do prednosti od 10:3, Cibosi su uzvratili preko bivšeg igrača crno-belih Branislava Ratkovice, koji je u prvoj četvrtini postigao 7 poena, dok je Marko Tomas pogodio 8, uz dve trojke i tako poništio dobru igru Novice Veličkovića, koji je ubacio 7 poena u prvoj četvrtini.

U drugoj četvrtini su se u listu strelaca upisali i novi košarkaši Partizana, Bondža Si i Kvame Von, a posebno se istkao krilni centar brutalnim zakucavanjem.

Foto: Partizan NIS
Foto: Partizan NIS

Iako je Partizan većim delom imao prednost u drugoj četvrtini, Cibona je preko Marka Tomasa sustizala prednost crno-belih, da bi posle serije Luke Žorića, koji je vezao 12 poena Cibona na poluvremenu došla i do prednosti od 43:40.

Cibona je treću deonicu bolje otvorila trojkom Ratkovice, zatim i Bošnjaka i odlepili se na 6 poena prednosti, ali Novica Veličković nije dozvoljavao gostima iz Zagreba da se odlepe. Tokom većeg dela tog perioda igre viđena je rezultatska klackalica, a Partizan je otišao na pauzu pred odlučujuću deonicu uz prednost od 61:59. Malo je falilo da Cibona ode na pauzu s prednošću, trojka Bilinovca uz zvuk sirene poništena jer nije na vreme uputio šut ka košu.

Foto: Partizan NIS

Foto: Partizan NIS

Crno-beli su se na startu poslednje četvrtine brzo odlepili serijom 7:0 i došli su na prag dvocifrene prednosti, do koje su i došli posle poena Vilijams-Gosa. Cibona puna tri minuta nije poentirala na startu 4. četvrtine i Partizan je to iskoristio za dvocifrenu prednost koju su čuvali do kraja meča bez većih problema.

Na kraju je rezultat bio 80:69, a Ciboni je stao šut za tri poena u poslednjoj četvrtini, koji ih je i održavao u životu u Pioniru u prve tri četvrtine. Čim je on stao, crno-beli su napravili nedostižnu prednost i rutinski priveli meč kraju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanče

    20. januar 2018 | 20:35

    Ajde Partizan! Samo gaziiiiiii cibose.

  • Zvezda je zivot sve drugo su sitnice

    20. januar 2018 | 19:23

    Da li navijanje vode splicani ili cigani HAHHAHAHAHAHAH

  • Budak

    20. januar 2018 | 20:19

    Dajte ljudi da ovom Salicu uplatimo neko krstarenje samo da ga ne gledamo vise!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA