NBA bomba: Klivlend trejdovao skoro ceo tim, a to će uticati i na Bogdana Bogdanovića!

Prava NBA bomba odjeknula je poslednjeg dana u kome su mogući trejdovi

  • 5

Klivlend je odlučio da poslednjeg dana prelaznog roka potpuno promeni roster! Trejdovali su čak pet igrača - Ajzeu Tomasa, Dvejna Vejda, Derika Rouza, Džoa Kraudera i Čeninga Fraja. Umesto njih stigli su Džordan Klarkson, Džordž Hil, Rodni Hud i Leri Nens Jr.

U jednom trejdu u kojem je učestvovao i Sakramento, došlo je do razmene igrača između tri ekipe, pa su Kingse pojačali Džo Džonson i Iman Šampert.

Klivlend i Lejkersi obavili veliki su trejd poslednjeg dana kada je to moguće do kraja sezone. U ''dedlajn deju'', novinar ESPN-a, Adrian Vojnarovski objavio je da je sklopljen posao između dva kluba, gde će Ajzea Tomas i Čening Fraj otići u Lejkerse u zamenu za Džordana Klarksona i Lerija Nensa Jr.

Foto: Guliver/ Stacy Revere/Getty Images

Takođe, Klivlend će poslati i pika prve runde za 2018. godinu Lejkersima, koji će biti između 20. i 30. mesta.

Prošle godine je Ajzea Tomas stigao u Klivlend u trejdu u kome su Kavalirsi u Boston poslali Kajrija Irvinga. Tomasu na kraju sezone ističe ugovor, a pitanje je da li će Lejkersi želeti da ga zadrže na kraju sezone, pošto prave ''salari kep'' za zvezde poput Lebrona Džejmsa i Pola Džorža.

Tomas je tek nedavno debitovao za Klivlend, ali se nije najbolje uklopio u tim oko Lebrona Džejmsa i očigledno je posle napete situacije između ''Kralja'' i rukovodstva Klivlenda, gde je poslednjih dana bilo žučnih rasprava ''iza zatvorenih vrata'', odlučeno da se pravi tim koji  je više po ukusu Lebrona.

Klarkson ove sezone u Lejkersima prosečno postiže 14,5 poena po utakmici i ima ugovor od 13 miliona evra još tri sezone.

U velikom trejdu između tri kluba - Sakramenta, Jute i Klivlenda - Sakramento je dobio Džoa Džonsona i Imana Šamperta, Juta Klarksona i Derika Rouza, a Klivlend Rodnija Huda i Džordža Hila.

Foto: Tanjug/Ap

Za kraj je Klivlend trejdovao i Vejda u Majami za drugog pika na draftu.

Dolazak Džoa Džonsona mogao bi da utiče na igru Sakramenta, ali i na Bogdana Bogdanovića, koji se ove sezone nameće kao jedan od lidera tima. Nema sumnje da će Džonson ubuduće biti igrač oko koga će se vrteti igra Kingsa i da će poslednji šutevi, koje je ove sezone i Bogdan pogađao, uglavnom sada ići u ruke Džonsonu.

VIDEO: Pogledajte najbolji potez NBA sezone - preskočio igrača i zakucao!

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    8. februar 2018 | 21:24

    Nba postaje sve osim sporta,nema vise te drazi da navijas za jedan klub ili bodris igraca kada svi gledaju samo da potpisu sto veci ugovor ili da predju u drugi klub samo da bi bili u situaciji da osvoje titulu.

  • nikola

    8. februar 2018 | 21:04

    Ide Bogdan na pozicu 1 za stalno

  • Miloje Bubanja

    8. februar 2018 | 21:02

    ako je dosao kao sto pise i derik rouz, nece vise bogdan imati toliko loptu u posedu,niti ce igrati toliko,ali ce postizati vise poena za manje minuta u proseku,mnogo vise poena,ovi sto su dosli,em su dobri suteri,em dele asistencije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA