Barsa predstavila Pešića, on odmah poručio igračima da jednu stvar utuve u glavu

Trofejni stručnjak drugi put u karijeri preuzeo Katalonce, od svog tima želi samo jedno: da podignu odbranu na viši nivo

  • 2

Sito Alonso loše je kormilario Barselonom kroz evroligaške vode, Katalonci su gotovo bez šanse da uđu u Top 8, što je, imajući u vidu sastav ekipe, najblaže rečeno, krah. 

Alonso je smenjen, a na njegovo mesto postavljen, Barsi i njenim navijačima dobro poznat i omiljen lik - Svetislav Pešić.

Srpski trener u četvrtak je dobio ugovor, a dan kasnije prvi put se obratio medijima kao novi trener pokleklog velikana.

Imao je šta da poruči igračima:

- Presrećan sam što sam opet ovde, vidim da situacija nije dobra ove sezone i zato sam doveden - da popravim stvari. Ključna stvar je odbrana, u ekipi ima mnogo igrača koji umeju da napadaju, ali napad ne donosi titule, već odbrana. Pričao sam već sa igračima, poslušali su me, kao i ja njih i videćemo kako će usvojiti moje instrukcije - ponovio je Pešić mnogo puta izgovorenu formulu uspeha u košarci.

Barsi bolje ide u prvenstvu, u grupi je timova koji dele treće mesto sa odnosom pobeda i poraza 12-7, a Pešića zanima i trofej u Kupu koji je njegov prvi veliki izazov.

- Ovde sam da pobeđujem, a ne samo da treniramo i da ekipa napreduje. Idemo korak po korak, dva odjednom ne može. Moja filozofija se nije promenila, sve je isto kod mene - rekao je Pešić koji je 2003. godine vodio Barsu sa Bodirogom u timu na krov Evrope, a sezonu kasnije napustio klub zbog nesuglasica sa tadašnjom upravom.

- I 2003. godine je isto bila komplikovana situacija, pa svi znamo kako se završila (Barsa uzela triplu krunu). Napašćemo Kup, u Evroligi ćemo se boriti dokle god postoje matematičke šanse za Top 8, a u prvenstvu da zauzmemo što bolju poziciju pred plej-of.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA