≫ 

Tinja nada Partizana: Mornar izgubio, ali i dalje je bliži plej-ofu od crno-belih

Cedevita opravdala renome favorita, crno-beli dobili zamajac pred meč sa Olimpijom

  • 17

Dva kola ostala su još do kraja regularne faze ABA lige, a borba za četrvto mesto se "zakuvala" posle poraza Mornara od Cedevite u Baru (94:89), za nadu košarkaša Partizana koji su za petama crnogorskom timu.

>>> Bivši trener Zvezde osuo paljbu po crno-belima: Smešne su kombinatorike Partizanovih novinara, opustite se, gotovo je!

Uz meč manje koji od 21 sat ekipa Nenada Čanka igra protiv Olimpije,  crno-beli imaju dve pobede manje od Barana dva kola pre kraja, pa bi eventualna pobeda u Sloveniji srpski tim tek malo približila ostvarenju cilja, mada i u tom slučaju Mornar je u daleko povoljnijoj poziciji pred završne runde.

Podsetimo, da bi Partizan bio četvrti, potrebno je da ima pobedu više od Mornara zbog lošijeg međusobnog skora, a to znači da ekipa Mihajla Pavićevića mora da izgubi u oba preostala meča, protiv Cibone u gostima i MZT-a kod kuće.

U slučaju takvog ishoda, potrebno je i da Partizan režira pravo malo čudo: da najpre pobedi Olimpiju, potom Budućnost na svom terenu, kao i Cedevitu u gostima u poslednjem kolu.

Mornar je prvu "meč loptu" ispustio protiv realno kvalitetnije Cedevite koja je u hali "Topolica" držala sve konce u svojim rukama, Čeri i Džonson sa po 16 poena predvodili su goste, dvocifreni su bili još Ukić (14), Krušlin (12), Stipanović (12), Musa (11), pa još jedna sjajna partija Uroša Lukovića koji je ubacio 22 poena i dodao 13 skokova, nije bila dovoljna za nešto više od časnog poraza.

U nastavku pogledajte jedan od najatraktivnijih poteza na utakmici u režiji sjajnog Uroša Lukovića.

Mornar do kraja:

Cibona (G)

MZT (D)

Partizan do kraja:

Olimpija (G)

Budućnost (D)

Cedevita (G)

ABA liga, 20. kolo

Mornar - Cedevita 89:94

Mega Bemaks - FMP 19

Olimpija - Partizan 21

Nedelja

Cibona - igokea 17

Budućnost - MZT 19

Ponedljak

Crvena zvezda - Zadar 18

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    10. februar 2018 | 19:26

    Mozete samo da tinjate al gasenje vam uskoro ne gine .

  • БАР -ЦГ

    10. februar 2018 | 20:11

    Kakva crna nada ,,,,,, pa zar ih Mornar nije dva put otresa ove sezone

  • Miloš

    10. februar 2018 | 20:10

    Sta racunaju ti grobari,ne mogu biti cetvrti,pazi da Mornar ne izgubi od MZT-a,mada bih voleo da budu cetvrti pa da ih izgazimo u polufinalu,ali nazalost nista od toga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA