Srbin "školovao" Hrvata u NBA ligi: Jokić bio na pragu tripl-dabla, a koš sa driblingom iza leđa u punom trku će se vrteti na TV špicama (VIDEO)

Sjajana partija srpskog centra u duelu protiv Finiksa, gde je za čuvara imao Dragana Bendera, koji je takođe bio sjajan u napadu

  • 11
Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Denvera savladali su Finiks sa 123:113, uz sjajnu partiju Nikole Jokića, koji je bio blizu tripl-dabla. Srpski centar je postigao 21 poen i dodao 9 skokova i 8 asistencije, a imao je i po jednu blokadu i ukradenu loptu. Sve to bilo mu je dovoljno za 27 minuta u igri.

Jokić je bio treći strelac svog tima, a uz njega su odlični bili Vilson Čendler sa 26 i Vil Barton sa 25 poena.

Kod finiksa se istakao Ti Džej Voren sa 31 poenom, a odličan je bio i Hrvat Dragan Bender, koji je vodio veliku bitku pod košem sa Jokićem. Postigao je 23 poena, što je njegov rekord karijere u NBA i imao 8 skokova uz to. Dobri su bili i Džoš Džekson sa 20 i Elfrid Pejton sa 19 poena.

Foto: AP/Tanjug

Jokić je u nekoliko navrata bio sjajan pod košem, upravo kada ga je čuvao bender, podelio mu je nekoliko malih ''lekcija'', dve godine mlađem Hrvatu.

Posebno spektakularan bio je poen kada je uhvatio loptu pod košem, pokrenuo kontru, pretrčao ceo teren i posle driblinga iza leđa u punom trku poentirao uz faul preko Pejtona i Bendera.

Los Anđeles Klipersi su poraženi od Filadelfije u gostima sa 112:98, a ponovo u njihovim redovima zbog povrede nije bilo Miloša Teodosića. Takođe ni Bobana Marjanovića, koji ponovo nije dobio priliku da igra.

Filadelfiju je do pobede predvodio Džoel Embid sa 29 poena i 16 skokova. Džej Džej Redik i Ti Džej Mekonel su postigli po 10, a Dario Šarić je imao 10 poena i 9 skokova.

Najluđu partiju odigrali su Nju Orleans i Bruklin, gde su Pelikansi dobili posle čak dva produžetka sa 138:128. Bruklin je gubio sa 27 poena prednosti u jednom momentu, uspeli su da se vrate, čak su i poveli u jednom momentu u produžetku, ali su na kraju ipak poraženi.

Entoni Dejvis je u redovima pobedničke ekipe upisao 44 poena i 17 skokova, dok je Ražon Rondo imao tripl-dabl sa 25 poena, 10 skokova i 12 asistencija. Mirotić je takođe bio sjajan i upisao je 21 poen i 16 skokova.

Kod Bruklina je najbolji bio Alan Kreb sa 28 poena, dok je Spenser Dinvidi postigao 24.

NBA rezultati:

Bruklin - Nju Orleans 128:138 (2 produžetka)

Orlando - Milvoki 104:111

Filadelfija - LA Klipers 112:98

Čikago - Vašington 90:101

Dalas - LA Lejkers 130:123

Golden Stejt - San Antonio 122;105

Finiks - Denver 113:123

Daljinac

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloje Bubanja

    11. februar 2018 | 09:50

    igraju hrvati opasnu kosarku u NBA,gledao sam nocac orlando protiv milvokija, mario hezonja igra kao lud 23 poena,ali igra ko zmaj, ovaj bender igra takodje dobro i tu sam utakmicu pratio, igra najbolje nas jokic,ali i onaj dario saric igra takodje dobro da ne spominjem i bojana bogdanovica, samo nzm sta je sa onim ivicom zubcem? on je igrao solidno proslu sezonu u LA Lejkersima, nas bogdan bi mogao da ide preko 15 poena po utakmici u proseku,nekad manje nekad vise.. a on se vrti negde oko 10,ali se navikava jos na NBA, bice on zvezda i tamo kao sto je bio i ovde, Teo stalno ima probleme sa povredama.. na trenutak bljesne pa ga onda nema par utakmica, bjelica kao i Teo , bljesne poa ga nema.a bobi greje klupu

  • Neobičan Republika Srpska !!!

    11. februar 2018 | 12:24

    Ja sam onaj koji uvijek kritikuje i ismijava Hrvate zbog njihove bolesne mrznje prema Srbima,ali ako je sport u pitanju ja ne vidim jedan razlog gdje bi Hrvate trebalo poniziti !Odlični su sportisti,ništa Srbi nisu bolji!Na kraju krajeva to su sve djeca iz istih krajeva !Svi su skoro do jednoga porijeklom iz Bosne,Dalmacije,Crne Gore i najviše Hercegovine !

  • czbg

    11. februar 2018 | 12:23

    Realno igra u timu koji mu odgovara, gde mu je sve dozvoljeno, nemam nista protiv momka, ali realno, mnogo je spor, mlitav, slab fizicki, ako predje u neki malo jaci tim to mu nikako nece prijati, nasi novinari preteruju, koji potez za TV spice ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA