≫ 

JOKIĆEVA NOĆ KARIJERE! Srpski košarkaški supermen ušao u istoriju NBA lige! (VIDEO) (FOTO)

Nestvarna partija našeg centra protiv Milvokija i najbrži tripl-dabl ikad: 30 poena, 17 asistencija, 15 skokova?!

  • 42

Amerika i svet noćas bruje o srpskom košarkaškom čudu zvanom Nikola Jokić, a kako i ne bi, kad je centar Denvera odigrao utakmicu karijere, za istoriju, za anale, koji je garnirao sa, pazite sad ovo: 30 poena (11/14 iz igre, 3/3 za tri), nestvarnih 17 asistencija i 15 skokova!

Bum!

Denver je pobedio u gostima rezultatom 134:123, a Nikola ne samo da je najviše doprineo tome, već je sebe upisao u almanahe najjače lige na svetu kao igrač sa najbržim tripl-dablom ikada postignutim, za šta mu je trebalo svega 15 minuta, tačnije 14:33 - do tog trenutka već je imao 16 poena, 12 asistencija i 11 skokova!

Jokić je tako oborio rekord koji je do sada držao igrač Sirakjuza Džim Taker postavljen davne 1955. godine!

Reči su suvišne, pogledajte u najkraćem maestralnu partiju srpskog centra protiv Milvokija.

Doduše, prema statistici stanice ESPN, Jokićev tripl-dabl je najbrži "samo" u poslednjih 20 godina, ali je i on svakako impresivan jer je i tako iza sebe ostavio gromade kao što su Rasel Vestbruk, Lebron Džejms i ovogodišnji "ruki" Ben Simons.

Izgleda da gostovanje u Milvokiju budi ono najbolje u Jokiću jer je na istom mestu pre otprilike godinu dana upisao svoje prvo od ukupno 11 tripl-dabl ostvarenja, a ovo mu je već četvrto od 27. januara. Takođe, i prvi je centar sa 15+ asistencija na jednoj utakmici još od ikone NBA Vilta Čembrlena.

- Samo sam dobro ušao u utakmicu - skroman je bio Somborac posle nestvarne partije.

- Nisam sad imao neku ekstra motivaciju ili nešto tako, samo sam igrao svoju igru kao i uvek što radim. Možda sam samo bio malo više agresivniji večeras, ali u principu ovako igram stalno - dodao je.

Foto: Tanjug/Ap

Nije samo Jokić bio briljantan, čitav tim Nagetsa je šutirao kao u transu, postavljen je rekord franšize sa 24 trojke iz 40 pokušaja!

- Svaki igrač je imao svoje trenutke večeras. Džamal (Marej) je povukao u trećoj četvrtini, igrali smo za njega, Geri Heris se posle uključio, pa nikola, i on je odlično šutirao - nije mogao da nađe zamerku u pobedi trener gostiju Majk Meloun.

Na drugoj strani impresivan je bio i "ol-star" Janis Adetokumbo sa 36 poena, 13 asistencija i 11 skokova, uz njega i Bledso sa 27 poena.

Denveru je ovo bila 32. pobeda kojom se izjednačio sa Portlandom na šestoj poziciji Zapadne konferencije.

U drugoj utakmici večeri, Minesota je na svom terenu posle preokreta savladala Lejkerse 119:111.

Nemanja Bjelica za devet minuta nije imao poenterski učinak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Car

    16. februar 2018 | 07:54

    Jokic je uzeo pauzu da radi na sebi rezultati se vide, samo sto mislim da nece igrati za Srbiju dok je Djordjevic selektor, nekorektno se taj prepotentni celavac poneo prema njemu huskajuci medije, praveci od njega izdajnika..

  • Kl

    16. februar 2018 | 07:49

    Bravo Joka majstore, pokazi im kako se igra kosarka, ti i Novak Djokovic ste ponos Srbije...

  • Xxx

    16. februar 2018 | 09:12

    Bravo Srbine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA