≫ 

Sa Zvezdom je uzeo titulu, bio jedan od boljih centara, a onda je sa 28 godina završio karijeru i postao stolar! Sad zida hotele! (VIDEO)

Malo ko se seća Željka Topalovića koji je bio jedan od stubova Zvezde u sezoni 1997/98

  • 12

Stariji ljubitelji košarke sigurno se sećaju tandema Crvene zvezde sa kraja prošlog veka. Bio je to čuveni TT tandem Topić - Topalović, koji je sa ostalim igračima te generacije (Rakočević, Popović, Kuzmanović, Benčić itd) doneo Zvezdi titulu 1998. godine i to je bila poslednja titula do 2014. godine.

>>> Sprečio je Partizan da stvori najmoćniji trio YU košarke, Tito ga zbog Draže Mihailovića nikad nije voleo i još mnogo neispričanih priča Bore Stankovića

Željko Topalović (45) je sa 206 cm igrao teškog centra, ali je imao dobar šut i često je pogađao sa kapice reketa. Stamen i jak dobro je i gradio igru pod košem i bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule. Pre Zvezde je bio deo ekipe BFC Beočin koja je igrala finale plej ofa Jugoslavije 1996. i vodila protiv Partizana 2:0 u finalu, a onda volšebno izgubila titulu.

Nakon Zvezde prešao je u Budućnost i sa njima je osvojio titulu 1999. pa se vratio u Zvezdu i nakon toga karijeru završio u Borcu iz Banja Luke sa 28 godina 2001. godine.

Mnogi kažu da je često umesto novca za ugovor tražio da mu klub da određene vrste skupih mašina i alata koje je stavljao u svoju kuću na Zlataru, gde je kasnije po završetku karijere napravio hotel. Počeo je da se bavi i stolarstvom.

Pogledajte kako je Zvezda tada uzela titulu 1998. godine.

Zanimljivo je da hotel pravio svojim rukama uz pomoć roditelja, a sada se trenutno bavi stolarskim zanatom i veoma je uspešan. On tvrdi da je važno posle karijere da se čovek posveti nekom drugom poslu i proba da u tome bude uspešan. On je sebe pronašao u zanatstvu i ugostiteljstvu.

Zato je i poslao poruku mladim košarkašima jer uglavnom svi posle karijere ostanu bivši sportisti što je pogubno za razvoj psihe i duha

- Nemojte stati po završetku karijere, nađite nešto čime ćete se baviti.

- Ponovo se predajte nečemu, sigurno ima puno branši kojima možete da se bavite. Dajte se kao što ste se davali u sportu i napravite novi uspeh, novi podvig. Nemojte pričati samo o tome šta je bilo nekada. Imajte svakodnevnicu i borite se za novi cilj. - rekao je Topalović.

Pogledjate video čime se sada bavi Topalović

A kako živi još jedna košarkaška legenda pogledajte u našem videu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јелена је

    19. februar 2018 | 08:29

    Тако се размишља, ради и живи. Свака част.

  • Rm

    19. februar 2018 | 03:18

    Kako se ne secam, sut iza glave izbacaj😃

  • Truca

    18. februar 2018 | 23:13

    Mnogo dobar i inteligentan igrac...bio sam klinac kada sam ga gledao ali dobro pamtim njegovu igru...spor ali je igrao mozgom sto malo igraca to sada radi...topaaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA