≫ 

4 BITNE stvari koje smo naučili iz pobede Partizana i poraza Zvezde u Kupu Koraća!

Otpisani košarkaši crno - belih povratili sezonu jednom utakmicom

  • 26

Malo ko je u Srbiji verovao, osim 12 momaka u crno-belim dresovima i dela navijača Partizana, da moćna Crvena zvezda može da se pobedi u finalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Možda nikada veće razlika u kvalitetu dva tima nije bila pred jedan ovakav duel u poslednje tri, četiri godine, pa se očekivalo da šampion i branilac Kupa rutinski odradi posao.

Novica okupio igrače posle osvajanja Kupa i urliknuo tri reči na engleskom: We are fu**ing Partizan (VIDEO)

Međutim, upravo je sport zato zanimljiv i nepredvidiv, jer u jednom meču može da promeni tok sezone i da iznedri nove heroje.

Foto: A.Nalbantjan

>>> Kimi ušao u Čair i zagrmeo, a onda je pao topovski udar, malo dalje Alkatrazi se svađali sa kamermanom oko zastave! (VIDEO) (FOTO)

Upravo to se desilo ove godine u Nišu. Partizan je bio prežaljen i zaboravljen. Nisu ušli u plej -of aba lige što je značilo ostanak bez Evrope, a porazi u poslednje dve utakmice u ligi kao i dva ubedljiva od Zvezde tokom sezone bili su dodatni teret i opterećenje.

Ali, upravo to je ono što njih izdiglo i doprinelo da odigaju najbolji meč u sezoni. Došli su do kraja, dalje nije moglo jer su sve tokom sezone već ispustili. Zato su priterani uza zid, kako se žargonski kaže, mogli jedino da idu u jednom pravcu - NAPRED.

Foto: A.Nalbantjan

Ima nekoliko bitnih stvari koje su doprinele pobedi Partizana i porazu Zvezde, a navešćemo samo četiri najbitnije

1. PO KO ZNA KOJI PUT SE POKAZALO DA U DERBIJU BREME FAVORITA MOŽE DA OPTERETI

Zvezda je imala to breme, pre svega psihološko, jer se danima pričalo kako će lako da osvoje kup. Sa druge strane dva puta su u sezoni dobili Partizan, pa je logično da i treći put budu uspešniji. Njihovo opterećenje se videlo na samom startu kada je Partizan stekao 25:9 posle prvih 10 minuta.

Noge igrača Zvezde bile su teške, ruke okovane pritiskom i nisu mogli da pogode ništa. Sam podatak da su dali 4 trojke za ceo meč dovoljno govori. Sećamo se vremena kada je Zvezda osvajala Kup uprkos dominaciji Partizana godinama.

Foto: A.Nalbantjan

2. KAD IGRAŠ PROTIV BOLJEG POSTAJEŠ BOLJI

Kada igraš sa boljim od sebe evidentno napreduješ i približavaš mu se. Partizan je dva puta gubio od Zvezde, ali je napredovao u tim mečevima i uvek ekipa koja je slabija, što više igra sa boljim timom, više mu se približava u kvalitetu. Učiš na greškama iz prošlog meča i nadograđuješ igru.

Slično je Zvezdi u Evroligi koja je mnogo puta gubila od Olimpijakosa i konačno je pobedila, jer jednostavno više nema taj pritisak da moraju da pobede i igraju opuštenije.

Foto: A. Nalbantjan

3. TIMSKI DUH, PSIHOLOGIJA, VERA

Partizan je znao da nema šta da izgubi, mogao je samo da dobije mnogo, jer su već otpisani kao igrači koji imaju gubitničku sezonu.

To ih je psihički rasteretilo i dalo dodatnu motivaciju da pokažu da nisu toliko loši kao što mnogi misle. Takođe, ujednio ih je čovek koji jedini zna šta je onaj pravi Partizan koji je dominirao prošlom dekadom od 2000. do 2013. godine Novica Veličković.

Foto: A.Nalbantjan

4. PORAZ KOJI ZVEZDI MNOGO ZNAČI I POBEDA KOJA BUDI PARTIZAN

Ako budu gledali sa prave strane ovaj poraz za Zvezdu može da bude idealan. Ponovo će otrezniti ekipu, vratiti im fokus na rad i na ulaganje još više truda da se stigne do cilja. Zvezda uskoro počinje odbranu ABA trona koji je apsolutni prioritet za ovu sezonu, jer donosi Evroligu. A tu se porazi ne opraštaju lako.

Što se tiče Partizana sada se sezona ponovo otvara za njih. Sada imaju samopouzdanja i da napadnu titulu u domaćoj ligi, iako ona kao i Kup ne vredi baš ništa. Jedino zbog prestiža.

VIDEO: WE ARE FUCKING PARTIZAN - Emotivne reči Novice Velikovića posle pobede u Kupu

VIDEO: Veličković pokušao da ujedini frakcije Grobara

VIDEO: Grobari zapevali silovao si Zvezdu Novice

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @ KiKi

    19. februar 2018 | 12:31

    Ja sam zvezdaš ali svaka čast Partizanu Borili su se i pobedili Volim borce a mrzim debile i botove Pa neka su mi nsjrođeniji

  • SEVERAC ®

    19. februar 2018 | 12:03

    5. Sudije koje su toliko loše sudile , na štetu oba kluba da mi se zgadila takva utakmica. Partizan je sinoć bio bolji...

  • Pera Poštar

    19. februar 2018 | 11:56

    ISPADE KAKO SU ONI PRITERANI UZ ZID BILI STRAŠNO MOTIVISANI .A ŠTA JE TO ŠTO MOTIVIŠE KOŠARKAŠE ZVEZDE AKO NIJE MOGUĆNOST OSVAJANJE KUPA.POSTALI SU UMIŠLJENI BEZOSEĆAJNI A DALI KAKVA SU OSEĆANJA NAVIJAČA POSLE OVAKO ODIGRANOG FINALA.NEKIM SE TREBA ZAHVALUTI NA SARADNJI A MOŽDABI TRENERU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA