≫ 

Zašto Alimpijević dozvoljava gaženje svog tima, kako se zove to što igra Bjelica, gde se kriju Feldin i Ročesti?

Mnogo pitanja posle ubedljivog poraza Zvezde od Bamberga u Nemačkoj

  • 39

Crvena zvezda je ubedljivo poražena od Bamberga u 23. kolu Evrolige i sada je i defninitivno jasno da od TOP 8 nema ništa. Navijači su se stidljivo nadali da bi crveno-beli mogli da se ponovo umešaju u borbu za to mesto, jer bi pobedom došli na deobu 9. mesta sa Baskonijom, ali je šamarčina u Nemačkoj sve spustila na zemlju.

Nije navijače toliko zaboleo ubedljiv poraz, koliko odnos igrača prema dresu. Dozvolili su protivniku da se bukvalno iživljava sa Zvezdom, da je gazi i puni njen koš, bez ikakvog pokušaja odbrane.

>>> Alimpijević preuzeo odgovornost posle debakla Zvezde u Nemačkoj

ZAŠTO ALIMPIJEVIĆ NIJE ENERGIČNIJE ZAUSTAVIO NONŠALANTNU IGRU SVOJIH IGRAČA?

Foto: ATA Images

Trener Zvezde je ozbiljno pao na ispitu. Ne zbog poraza, već zbog toga što je dopustio da se ekipa preda već na startu drugog poluvremena. Bamberg je tada stigao do +20, i posle toga su igrači jedva čekali da se završi meč.

Nije bilo discipline u odbrani, niti u napadu, a to je rezultiralo i ubedljivim trijumfom. Razlika je u jednom momentu stigla i do skoro 30 poena, a definivino Bamberg, i pored dobrih igrača koje poseduje, nije ekipa koja je toliko jača od Zvezde. Ako je uopšte i jača...

Nema sumnje da će i Alimpijević biti pod ozbiljnim pritiskom narednih dana, jer nakon izgubljenog Kupa, gde je Zvezda takođe očajno izgledala, ne nazire se povratak forme pred ključnu borbu u plej-ofu ABA lige.

Predsednik Zvezde nije neko ko se ustručava da promeni trenera kada ekipi ne ide, i pored toga što Alimpijevića brani tokom čitave sezone, i što je imao strpljenja za njegovog prethodnika na klupi Zvezde, Dejana Radonjića.

ŠTA SE DEŠAVA SA BJELICOM?

Foto: ATA Images

Osim početne trojke, krilni centar Zvezde je u nastavku promašio sve što je mogao, "silovao" je pod košem i pokušavao nekako da ugura loptu u obruč nerezonskim pokušajima, gazio linije i gubio lopte i dovodio je do ludila svoje igrače.

Dugo je u tako očajnoj formi i definitivno je jedan od razloga ozbiljnog Zvezdinog pada u formi i njegova igra, jer je početkom sezone bio među najboljima.

Takođe, neverovatno je da kao krilni centar nije uspeo ni skok da zabeleži tokom utakmice protiv Bamberga.

FELDIN I ROČESTI KRIMINALNO LOŠI

Foto: A. Nalbantjan

Dva glavna strelca Zvezde kombinovano su postigla jednocifren broj poena do početka poslednje četvrtine, kada je rezultat već bio rešen. Sa takvim njihovim učinkom Zvezda nije ni imala velike šanse protiv Bamberga. Veći problem je što takvav njihov odnos prema igri dugo prisutan.

Foto: Crvena zvezda MTS/ Ivica Veselinov

Ročesti je na kraju uspeo da poboljša ličnu statistiku i da dođe do 11 poena, ali daleko je to od one magije koju smo viđali od njega početkom sezone, kada je terorisao protivničke koševe.

Posle je i Džejms Feldin počeo sa takvim učinkom, ali sada ni on, ni Ročesti ne funkcionišu. Povremeno bljesne Enis, ali on defninitivno nije neko ko treba da bude prva violina Zvezde.

Bez učinka Ročestija i Feldina, Zvezda je u ozbiljnom problemu. Kada oni igraju dobro, i ostatak tima je bar 50% bolji. Kada su loši, i tim je isto toliko lošiji.

Posle izgubljenog Kupa i ovako izgubljene utakmice u Nemačkoj, nema sumnje da će na Malom Kalemegdanu biti burni dani u narednom periodu.

Daljinac

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • doka.czv

    24. februar 2018 | 00:45

    Dobro je,pomislio sam da jedini ja pljujem po Milku kao da ga mrzim...ocajno covek igra vec mesecima,nema ga nigde...masi zicere,otvorene suteve a nas trener ga uporno forsira!!!Isto je i sa ovom dvojicom,losi u zadnje vreme...sta se dogadja???Alempijevic je ponekad toliko izgubljen da ne zna ni kako da napravi taktiku...Mislim da nije dorastao da vodi zvezdu kakva god da je,ipak igramo EL,i mislim da je veliki krivac za ovakve igre i poraze!!!Plasim se da sa ovakvom igrom i pristupom igri ne uspemo da osvojimo aba ligu a onda ce biti prekasno za promene.Nadam se da Covic zna sta radi.

  • Ivanii

    24. februar 2018 | 00:51

    Zvezda igra vec duzi period ocajno ali se to pokriva sudijama Borca pobedila na mufte sudije pomogle drubi tim takodje nisu smeli da igraju da je ne zamore Partizan je razvalio veceras Bamberg bice jos gore .

  • RONALDINHO KRALJ

    24. februar 2018 | 00:43

    PA,PANČEVU,BINIĆU,ROBIJU,SINIŠI,JUGI I OSTALIMA SAM MOGAO I JA SA BUDEM TRENER,BILI BI PRVACI SVETA OPET....DAKLE,IZVOLTE IGRAČI POKAŽITE ŠTA ZNATE....KAKAV,BRE TRENER

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA