≫ 

Hvala ljudima koji nas bodre, verovali smo u sebe do samog kraja: Đorđevića raduje pobeda, ali je nezadovoljan početkom meča

Pobedi se u zube ne gleda, ali može bolje

  • 4

Posle dramatične utakmice sa Austrijom koju je naša reprezentacija dobila 82:81, selektor Đorđević zadovoljan.

>>>Srbija izbegla bolan poraz! Austrija igrala kao u transu, Sale slavio posle ludačke trojke Avramovića!

On je posle utakmice istakao da je uprkos tesnoj pobedi zadovoljan ali da pristup igri u narednim utakmicama mora da budemnogo bolji:

- Prvo, veliko hvala ljudima koji su došli da nas bodre. Atmosfera je bila sjajna i izuzetno mi je drago zbog njih, što smo na kraju došli do ove teške pobede, oni su to zaslužili. Košarka je takva igra, mi smo takmičari i nikada se ne predajemo, verovali smo u sebe do samog kraja i uspeli da pobedimo. Nismo igrali dobro, naročito u odbrani. Austrijski tim je bio spremniji na našu igru nego mi na njihovu - istakao je Đorđević i dodao:

- Ponosan sam na igrače što se nisu predavali, ali nikako nisam zadovoljan načinom na koji su ušli u meč. Ne kažem da smo potcenili tim Austrije, ali ono što sam video u svlačionici pred utakmicu, nije pristup koji se očekuje od reprezentativaca Srbije pred ovako važan meč.

- Možda su neki igrači bili uljuljkani pohvalama koje sam izrekao o njima, ali to nije dovoljno. Svaki igrač mora da se dokazuje protiv svakog protivnika i to je jedini ispravan pristup svakoj utakmici u ovim kvalifikacijama - istakao je Đorđević

I heroj meča Aleksa Avramović koji je na samo 22 sekunde pre kraja postigao trojku za pobedu imao je reči hvale za sve navijače koji su došli u Austriju da podrže Srbiju:

- Posle teške utakmice sa Nemačkom imali smo dva dana da se oporavimo i spremimo za utakmicu sa Austrijom. Znali smo da će biti teško i da imaju dobre igrače, pre svega Mahalbašića i Šrajnera. U prvom poluvremenu smo igrali loše, dozvolili smo im da igraju svoju igru.

Na početku drugog dela primili smo mnogo lakih poena, dozvolili protivniku da ponovo napravi prednost. Ipak, verovali smo u sebe i u završnici napravili preokret i došli do pobede. Veliko hvala publici koja nas je sjajno bodrila. Ovo je pobeda za njih.

Da podsetimo, U petom kolu, Srbija će 29. juna gostovati Gruziji, pa na kraju 2. jula čeka Nemačku.

VIDEO: Ko sa kim spava u košarkaškoj reprezentaciji Srbije?

Tabela grupe G: 

1. Nemačka 4 - 0

2. Srbija 3 - 1

3. Gruzija 1 - 3

4. Austrija 0 - 4

Dosadašnji rezultati: Srbija - Austrija 85:64, Srbija - Gruzija 105:87, Nemačka - Srbija 79:74, Austrija - Srbija 81:82

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA