Đorđević najavio mogući štrajk ukoliko se problem na relaciji NBA - FIBA - Evroliga ne reši!

Selektor Orlova smatra da nije pravedno da se ništa ne pitaju ljudi koji se bave košarkom

  • 4

Sukob na relaciji FIBA - Evroliga, a u koji je uključena i NBA liga, najbolje se video tokom nedavnih kvalifikacionih prozora za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kinu.

Neigranje najboljih igrača donelo je nekoliko iznenađujućih rezultata, lošu košarku, kao i sve češće '''otrovne strelice'' samih košarkaša u pravcu FIBA.

O toj temi govorio je i selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević.

- FIBA ima problem i mora da ga reši. Sada NBA postavlja uslove FIBA, konstantno pritiska da se reši problem kalendara, tera je da uzme Evroligu pod svoje. Oni pokušavaju da naprave svoje takmičenje, a to je bila Liga šampiona. To je uticalo na sve klubove i reprezentacije. Timovi su u problemu jer je FIBA započela ‘Hladni rat’ tako što je stavila mač pod grkljan Evroligi - rekao je Đorđević za ''Radio Marku'' i dodao:

Foto: Marko Todorović

- Vaš predsednik Horhe Garbahosa je 2006. igrao za reprezentaciju po potpisivanju ugovora za Toronto Reptorse. Tada je NBA doneo odluku da štiti svoje igrače i da može da odlučuje da li će igrati za reprezentaciju. Klubovi imaju mogućnost veta, zato ih uostalom i vezuju neverovatnim ugovorima.

Pitanje je bilo i kako rešiti ovaj problem.

- Odluka zavisi od predsednika federacija. Oni moraju da sednu i da se dogovore – da jasno kažu šta želimo, a šta ne. Ne pojedinačno, već zajedno. Sjajni igrači poput Andreja Kirilenka (Rusija), Horhe Garbahosa (Španija), Saša Danilović (Srbija), Stojan Vranković (Hrvatska), Rašo Nesterović (Slovenija), Hido Turkoglu (Turska) treba da sednu zajedno. To federacije žele i tako mora da bude - rekao je Đorđević i dodao:

- Ako ne žele takav kalendar, ako ne žele da igraju u takvim uslovima koje se nameću, onda ide štrajk. I NBA je imao štrajk pre nekoliko godina. Mi koji se bavimo košarkom, svi koji smo uključeni, trenutno ne možemo da pregovaramo ni o jednom uslovu, a to nije pravedno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јован

    28. februar 2018 | 23:10

    Штрајк него како ово нема смисла!

  • iz toronta

    28. februar 2018 | 23:35

    Predsednici nacionalnih reprezentacija... koja bi to utakmica bila

  • amerika

    1. mart 2018 | 02:10

    To je sa namerom ucinjeno, da bi ameri opet bili prvi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA