≫ 

NESTVARAN PREOKRET PARTIZANA: Od -18 do surove lekcije Džikićevoj Budućnosti (VIDEO)

Crno-beli uzvratili udarac na krilima Novice Veličkovića, strelca 28 poena!

  • 81

Košarkaši Partizana pobedili su Budućnost u 21. kolu ABA lige sa 94:83, i to sa  posle zaostatka od 18 poena razlike!

Partizan se osokolio posle osvajanja Kupa, nije imao šansu za ABA plej-of, ali je imao moć da odlučuje o rangiranju drugih klubova, pošto se Budućnost borila sa Cedevitom i Crvenom zvezdom za vrh.

Budućnost je u prvom duelu pobedila u Morači sa 86:79, a Partizan je gostima u Beogradu pokazao zube, iako je igrao bez Najdžela Vilijams-Gosa, koga je omela lakša povreda.

Foto: ATA Images

Crvena zvezda ima 17-3 i u ponedeljak će igrati protiv Igokee, Cedevita i Budućnost imaju 16-4 Mornar je overio plej-of i ima 12-8 pred susret sa Cibonom.

U Partizanu, koji ima 11-10, mogu samo da žale što pre nisu imali ovaj nalet koji bi sigurno na tabeli ispod crte ostavio ekipu iz Bara.

TOK MEČA:

Tim iz Crne Gore je dobro otvorio meč, poveo sa 12:3 uz dobre role Gibsona i Doelmana, da bi Partizan uzvratio preko Gagića i Aranitovića.

Ipak, nekadašnji igrač crno-belih, Nemanja Gordić, bio je adut za +8 i održanje tempa, da bi zatim Ivanović napravio novi kapital od 24:15 na kraju prve deonice.

Onda je prednost počela da klizi ozbiljnije ka dvocifrenoj, Budućnost je uhvatila zalet za čak +18 pred kraj poluvremena, kada su rešetali Šehović i Doelman, koji je u Budućnost došao da oživi karijeru.

Očigledno je u svlačionici došlo do promene raspoloženja i motivacije tokom pauze, na parket je izašao drugačiji Partizan, koji je munjevito preko Vona, Sija i Veličkovića istopio razliku.

Podgoričani su brzo počeli da deluje kao tim koji ne zna šta ga je snašlo, Veličković je to iskoristio za novu trojku, a Gagić je izjednačio na 56:56, samo četiri i po minuta pre kraja trećeg perioda igre.

Foto: ATA Images

Kada se igra Budućnosti potpuno raspala, Partizan je zadao novi udarac vođstvom i na maksimalnih +7 povisio je, ko drugi do Novica Veličković.

Liderski je igrao najvažniji igrač Partizana, pa su Džikićevi izabranici delovali panično i u poslednjem periodu igre.

Foto: ATA Images

Partizan se zatim potpuno razgoropadio, pa je četiri minuta pre kraja bilo 86:72 za crno-bele, čime je najavljen veliki podvig u hali "Aleksandar Nikolić".

Partizan - Budućnost 94:83 (15:24, 21:26, 31:15, 27:18)

Hala: Aleksandar Nikolić Gledalaca: 4.000 Sudije: Sreten Radović, Milija Vojinović, Josip Radojković

Partizan: Von  17, Si 14, Tadić, Aranitović 13, Marinković 6, Veličković 28p 5as, Pecarski 3, Gavrilović, Andrić, Čakarević, Gagić 13

Budućnost: Ivanović 13, Šehović Se. 4, Doelman 11, Šehović Su. 9, Starovlah, Gordić 9, Ilić 11, Nikolić 2, Gibson 12, Popović 3, Lendri 7, Nikolić D. 2

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanče

    4. mart 2018 | 20:51

    18 koševa gubiti, a 11 koševa pobediti to može samo moj Partizan. Svaka čast Crno Beli!!!

  • NUSKNVP

    4. mart 2018 | 23:07

    OVAKO SE GINE ZA SVETI GRB, SVI SU BILI SJAJNI VECERAS BRAVO CRNO BELI ⚫⚪💪🏼🦁, I SVAKA CAST PARTIZANOVCIMA STO SU JOS JEDNOM POMAZALI KAKO SE NAVIJA BRAVO KIMI BRAVO RADE💪🏼 SAMO TAKO NASTAVITE I SIRITE GROBARSTVO I PUNOTE HALE I STADIONE I KAD JE NAJTEZE E RO SE NE MOZECKUPITI PARAMA I TO cigani NIKAD NECE MOCI DA IMAJU, DA NE IGRAJU PLEJ OFF A DA PUNE DVORANU

  • Crno beli

    4. mart 2018 | 20:45

    Kako igra Novica ne mogu da verujem. Svaka cast doktore za pozrtvovanje i na "ne bitnim" utakmicama! Tako se igra za Partizan! Bravo crno beli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA