≫ 

Bogdan dalekom trojkom u produžetku slomio Majami! Dragić izmaltretirao Kingse, ali je srpska "haubica" imala poslednju reč (VIDEO)

Dalekometni hitac srpskog beka presudio Hitu minut pre kraja drame u Kaliforniji

  • 5

Bogdan Bogdanović je suvo zlato Sakramenta!

Srpski košarkaš po ko zna koji put ove sezone ključno je doprineo pobedi Kingsa onako kako to on najbolje ume - šutem za tri poena, za pobedu nad Majamijem u produžetku drame sa srećnim krajem po tim iz Kalifornije (123:119).

>>> Oko njega delirijum, a Divac zanemeo posle Bogdanove trojke (VIDEO)

Bogdanović je minut pre kraja produžetka pogodio trojku sa velike udaljenosti, bio je gotovo metar od luka za tri poena, Sakramento je njome otišao na "plus četiri" i više nije bilo spasa po goste u čijim je redovima briljirao Slovenac Goran Dragić sa 33 poena.

Sa 14 poena (2/5 za tri) Bogdan je bio četvrti strelac tima, iza Hilda (24), Rendolfa (22) i Foksa (20).

Pogledajte Bogdanov zlatni "hitac" koji je napravio razliku ovog puta.

Foto: Tanjug/Ap

Vredi reći da Bogdanove bravure ne bi ni bilo da nije bilo veštine D'Erona Foksa i njegovih poena kojim su Kingsi izborili produžetak u poslednjoj sekundi utakmice, kada je ubacio veoma težak šut posle ulaza.

Delovalo je da će Kingsi daleko lakše trijumfovati posle vođstva 97:82 početkom poslednje deonice, međutim Dragić je imao druge planove.

Maestralni Slovenac vezao je 11 poena sredinom četvrte četvrtine, pokrenuo nalet Hita, pa se odjednom "zakuvalo" u Sakramentu. Trojkom Vejna Elingtona Majami je poveo 110:106 minut i po pre kraja, no bilo je još baruta u rukama Kingsa - Hild je uzvratio istom merom 33 sekunde pre kraja, a onda i Foks na već opisan način za "čupanje" Kingsa i produžetak u kojem je Bogdanović zapečatio sudbinu sastava sa Floride za ovaj put.

Kingsima ova pobeda znači mnogo na samopouzdanju nakon niza poraza, ovo im je 22. ove sezone koja ih je izjednačila sa Dalasom na tabeli Zapadne konferencije, dok je Majami čvrsto na osmoj poziciji Istoka sa velikim šansama da tu i ostane do početka doigravanja s obzirom na to da Detorit sada već poprilično zaostaje sa šest pobeda manje i četiri poraza više.

Foto: Tanjug/Ap

REZULTATI

Orlando - Milvoki 126:117

Boston - Vašington 124:125 posle produžetka

Sakramento - Majami 123:119 posle produžetka

Golden Stejt - Los Anđeles Lejkers 117:106

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA