≫ 

Zvezda razbila Valensiju trojkama Feldina i sačuvala teoretske šanse za top 8!

Kockice će morati dobro da se poklope

  • 33

Košarkaši Crvene zvezde odlično su započeli mini ciklus od 5 važnih utakmica koje će odigrati u narednih 10 dana. Posle odlične igre, pre svega, u odbrani pobedili su  Valensiju, 106:90 u okviru 26. kola Evrolige.

>>>Samo jedan igrač Zvezde u idealnoj petorci ABA lige

Velike drama i rezultatska neizvesnost trajala je skoro 25. minuta ali je Zvezda posle neverovatne blokade Dobrića, koja je podigla sve na noge, uspela da prelomi meč u svoju korist i to, trojkama Feldina koji pogađao iz svake pozicije i stigao do 30 poena na meču.

CRVENA ZVEZDA - VALENSIJA 106:90 (23:23, 27:25, 29:19, 27:23)

Crvena zvezda: Davidovac 2, Lazić 7, Antić 3, Dobrić 6, Feldin 30, Janković 2, Ročesti 17, Lesor 16, Enis 11, Bijelica 12

Valensija: Vil 7, Puerto 1, Garsija 2, Abelde 8, Dubljević 4, Martinez 22, Plajs 10, Vilijams 4, Sastre 16, Grin 16

Crveno beli meč su započeli vrlo agresivno u odbrani, što im je na samom početku davalo željeni rezultat. Vodili su 7:2, međutim usledila je neverovatna serija trojki Valensije koja je brzo preokrenula na 14:7 u svoju korist. Do kraja četvrtine ponovo je “proradila" Zvezdina odbrana pa je prva deonica završena nerešeno, 23:23.

Druga četvrtina počela je po istom scenariju kao i prva, samo sa obrnutim rolama. Povela je Crvena zvezda preko Enisa i Dobrića koji je odlično zakucao i podigao sve u hali Aleksandar Nikolić na noge.

Ali, najraspoloženiji košarkaš Valensije, do tog momenta, Martinez je trojkom, posle tajmauta, prekinuo seriju Zvezde od 7:0. Posle lošeg napada Abalde je novom trojkom doveo utakmicu u egal. Do kraja poluvremena igralo se koš za koš, a minimalnu prednost domaćinu doneo je Enis odličnim prodorom kroz reket protivnika.

Foto: Crvena zvezda MTS/ Ivica Veselinov

Treća deonica donela je uzbuđenja sa obe strane jer se u vođstvu smenjivala čas jedna, čas druga ekipa. Svakako najbolji momenat viđen je u 8. minutu kada su Španci krenuli na polaganje, a Dobrić iz drugog plana bukvalno poleteo i brutalno blokirao Sastrea. Ovaj potez, koji vrlo lako može biti proglašen i za najbolji čitavog kola Evrolige, podigao je na noge publiku, ali i domaće igrače koji su brzo serijom koševa i jakom odbranom došli do najveće prednosti na meču 79:67!

Poslednja deonica najboje se može opisati kao "kanonada domaćina". Feldin je pogađao za tri iz svih pozicija, kao na treningu,  a pridružio mu se i Bijelica koji je konačno naštelovao ruku.

Foto: A. Nalbantjan

Crveno-beli imaju samo teoretske šanse da se plasiraju među 8 najboljih ekipa Evrope. Da bi se to dogodilo potrebno je da dobiju najmanje 3 od 4 naredne utakmice, sa tim da  u tom slučaju, Makabi mora da izgubi sve utakmice do kraja.

U drugom slučaju, tim sa Malog Kalemegdana ide dalje ako dobije sve utakmice do kraja, a izraelski tim zabeleži jednu pobedu i sve poraze do kraja regularnog dela. Takođe, crveno-beli zavise i od rezultata Baskonije koja ima pobedu više ali i utakmicu manje i bolji međusobni skor od Zvezde.

Da podsetimo, posle utakmice sa Valensijom sledi nedeljni meč sa Mornarom (18. mart) u polufinalu ABA lige, potom slede Panatinaikos (20. mart i Fenerbahče 23. mart), pa opet Mornar u Baru (25. mart)

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA