Nije vam ovo pozorište ili tenis, dođite da smetate protivniku! Džikić mobiliše navijače Budućnosti pred polufinale sa Cedevitom

Trener Podgoričana očekuje veliku pomoć od publike u duelima sa hrvatskim prvakom

  • 2

Počinje rasplet košarkaške sezone i mečevi istine za košarkaše Budućnost Volija, ali i Cedevite koji će u nedelju odigrati prvi meč polufinala plej-ofa, od 21.

Podgoričani su veći deo sezone bili prvi, oba puta pobedili šampiona Zvezdu, ali su ih neočekivani kiksevi koštali liderske pozicije i prednosti domaćeg terena u eventualnom finalu. Tu povlasticu imaće crveno-beli, naravno u slučaju da eliminišu Mornar.

Veliku važnost dvomeča sa hrvatskim prvakom oseti trener Aleksandar Džikić koji će pokupati da uvede Đetiće u prvo ABA finale - i očekuje veliku pomoć navijača.

Za njih je imao najvažniju poruku na konferenciji pred meč.

- Svi zovu publiku da napuni "Moraču", a ja ih zovem da dođu, ali ne u pozorište. Ne zovem ih da gledaju tenis. Očekujem da će da nas bodre i podržavaju, a da protivniku smetaju. To je valjda prirodno - rekao je Džikić, prenose crnogorski mediji.

Budućnost i Cedevita sastaće se šesti put ove sezone, računajući i duel u Super kupu u Baru - skor je 3:2 za crnogorskog šampiona.

Pred novi okršaj, drugačiji od svih, Džikić je blagu prednost dao Cedeviti.

- Oni imaju određenu prednost jer su odmorni i jer su zdraviji od nas. Mi imamo prednost domaćeg terena. Na kraju će da se vidi ko će da pretvori prednost u rezultat koji očekuje. Nema nikakve velike filozofije - kazao je Džikić.

- Svi prošli mečevi su bili priča za sebe. Poslednju utakmicu u ABA ligi oni su dobili na jednu loptu, mi smo zatim u Evrokupu slavili ubedljivo na našem terenu. Sve se, međutim, zaboravlja, sledi velika utakmica za oba tima. Spremili smo se, imamo šta da pokažemo. Ne plašimo se njih, jedva čekamo da počne - kazao je košarkaš Petar Popović.

Foto: BUDUCNOST VOLI

Cedevita je igrala promenljivo ove sezone, ali je u najvažnijem delu takmičenja uhvatila ritam i potvrdila visoke ambicije.

- Oni su sastavljeni da uzmu ABA ligu - nastavio je Džikić.

- Žele da igraju Evroligu u Zagrebu. To se videlo i tokom sezone, pokazali su to promenama u ekipi. Petorka Ukić, Krušlin, Nikols, Markota i Stipanović je za repsket. Imaju Musu, koji se dobro razvija, talentovan je, igra sa puno samopuzdanja. Sa druge strane, duel sa takvim timom je šansa za moje momke da provere gdje su. Pet na pet je - što budemo više igru uvodili u kolektivne vode, šanse za pobedu su veće.

Prvi meč u seriji na dve pobjede je najvažniji, pobeda donosi mirniji revanš za sedam dana u Zagrebu.

- Ulog je veliki. Videćemo ko će to bolje da iznese. Neko nosi pritisak bolje, a neko slabije - kazao je Džikić.

Džikić smatra da vremenska razlika između dva meča više odgovara njegovom timu. Biće vremena i da se bar jedan od dva povrieđena igrača oporavi.

- Ako ne bude mogao sutra, Kajl Lendri će igrati u Zagrebu. Kada smo kompletni apsloutno me ne zanima ko je protivnik. Tada možemo da igramo sa svima, što ne znači da ne možemo i da izgubimo, gubili smo i u najjačem sastavu. Ali smo ove godine pobedili i mnogo dobre ekipe - rekao je Džikić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    17. mart 2018 | 18:48

    E kada ovaj autoritet pozove, nema ko nece doci. Ne govori o budzetu svoga kluba koji je veci nego citave ABA lige?! Sa tako selektovanim timom on nije postigao nista, nikakav trener .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA