≫ 

Teodosić hteo da se bije sa najjačim centrom NBA lige: Udario ga u stomak, pa mu se uneo u facu (VIDEO)

Srpski plejmejker nije se uplašio jednog od najmoćnijih igrača u NBA, ali su njegovi Klipersi ipak izgubili u duelu protiv Minesote

  • 11

Los Anđeles Klipersi su sve dalje od plej-ofa, ali je zato Minesota korak bliže, posle trijumfa u njihovom međusobnom duelu. Vukovi su slavili sa 123:109 i tako prvi put još od sezone 2004/05 kada su predvođeni Kevinom Garnetom došli do učinka boljeg od 50% tokom regularne sezone.

Bio je to i duel srpskih košarkaša. Na jednoj strani bio je Nemanja Bjelica, a na drugoj Miloš Teodosić i Boban Marjanović. Bjelica je imao samo dva poena za 22 minuta u igri uz 8 skokova i dve asistencije. Šut ga nije išao, imao je samo 1 od 6 iz igre (0 od 3 za tri poena).

Ali to nije bio nikakav problem za Minesotu, koja je imala 5 dvocifrenih igrača. Istakao se Karl Entoni Tauns sa 30 poena i 10 skokova, dok je Endrju Vigins postigao 27 poena. Po 20 su ubacili i Džef Tig i Džamal Kraford, a 15 Tadž Gibson.

Foto: AP/Tanjug

Najbolji učinak od Srba imao je Miloš Teodosić, koji je postigao 10 poena i imao 2 asistencije i jedan skok. U igri je takođe proveo 22 minuta, a iz igre je šutirao 3 od 8 (2 od 5 za tri).

Marjanović je za devet minuta ubacio 4 poena i uhvatio 6 lopti. Imao je i dve blokade i jednu asistenciju, uz samo jedan promašaj iz igre (2 od 3).

Jednu blokadu Marjanović je napravio posle baš duela sa Nemanjom Bjelicom, kada ga je žargonski rečeno "zalepio".

Kod Klipersa se izdvojio Deandre Džordan sa 18 poena i 12 skokova, dok su Lu Vilijams i Šon Kilpatrik postigli po 15 poena.

Zanimljivo je da je Teodosić u jednom momentu umalo ušao u sukob sa najboljim akterom utakmice, Karl Entoni Taunsom. Srpski plej i centar Minesote su ušli u konflikt posle jedne uhvaćene lopte Taunsa, kada je laktom udario Teodosića.

Srpski kapiten mu je uzvratio istom merom, pa su sudije prekinule igru. Nakon toga se Teodosić okrenuo ka Taunsu s raširenim rukama, uneo mu se u lice i očigledno ga je pitao u čemu je problem.

Sudije i ostali saigrači su sprečili bilo kakav konflikt, a u blizini je bio i Bjelica za svaki slučaj, da smiri saigrača iz reprezentacije ukoliko bi bilo potrebe.

U derbiju na zapadu Hjuston je savladao Portland sa 115:111 uz fenomenalnu partiju Džejmsa Hardena koji je postigao 42 poena. Pratio ga je Kris Pol sa 22, a 18 je ubacio Erik Gordon, pa je gotovo izvesno da će Rokitsi ući u plej-of kao najbolji tim lige i imaće prednost domaćeg terena.

Foto: AP/Tanjug

U Portlandu je sjajnu partiju pružio Jusuf Nurkić, uz dabl-dabl od 21 poena i 11 skokova, a imao je i 4 blokade, tri asistencije i dve ukradene lopte. Uz sve to, šutirao je 9 od 10 iz igre. Al Faruk Aminu je bio najefikasniji sa 22, a 20 je ubacio Demijan Lilard.

Foto: AP/Tanjug

Portland je uprkos porazu sačuvao 3. mesto na Zapadu, pošto je Oklahoma poražena u Bostonu sa 100:99, i to uz trojku Markusa Morisa u poslednjim sekundama za trijumf Seltiksa, kod kojih nije bilo prve zvezde tima Kajrija Irvinga u timu.

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

Junak utakmice Moris na kraju je meč završio sa 21 poenom, a jedini efikasniji od njega u Seltiksima bio je Džejson Tejtum sa 23 poena i 11 skokova.

Rasel Vestbruk se izdvojio u redovima Oklahome sa 27 poena, dok je Pol Džordž ubacio tri manje.

Prvo mesto na Istoku ubedljivo drže Toronto Reptorsi, koji su slavili na gostovanju Orlando Medžiku sa 93:86, i to bez prve zvezde tima Demara Derozana. Umesto njega kod Reptorsa je "povukao" Kajl Lauri, koji je upisao 25 poena.

U redovima Orlanda se istakao Nikola Vučević sa 15 poena i 9 skokova. Efikasniji od njega bili su Šelvin Mek sa 17 i Aron Gorton sa 16 poena.

Sjajno veče imao je i Entoni Dejvis, koji je predvodio Nju Orleans do pobede nad Dalasom od 115:105 uz 37 poena.

Partiju karijere imao je Denis Šruder u pobedi Atlante nad Jutom od 99:94. Nemac je ubacio lični rekord od 41 poena.

Foto: AP/Tanjug

VIDEO: Pogledajte i kako je Bogdanović nedavno vodio Sakramento ka pobedi nad Majamijem

Rezultati:

Orlando - Toronto 86:93

Boston - Oklahoma 100:99

Minesota - LA Klipers 123:109

Nju Orleans - Dalas 115:105

Juta - Atlanta 94:99

Finiks - Detroit 88:115

Portland - Hjuston 111:115

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA