≫ 

Zašto svaki navijač Zvezde mora gromoglasnim aplauzom da pozdravi Željka Obradovića?

Legenda srpske košarke dolazi u Pionir s Fenerbahčeom, prvi put posle burne konferencije od prošle sezone

  • 12
Foto: Marko Todorović

Navijači Crvene zvezde i Željko Obradović su zaratili posle prethodne utakmice između crveno-belih i Fenerbahčea u Pioniru. Posle meča, u kome je Zvezda pobedila košem razlike posle blokade Kuzmića u poslednjoj sekundi, Obradović je imao burnu konferenciju na kojoj je rekao ''Od večeras nemam prijatelje u Zvezdi''.

Legendarni srpski trener bio je besan i posle meča je rekao da je u hali čuo povuke "Željko, Turčine". Razočaralo ga je to, jer nikada nije ništa loše pričao o Zvezdi, iako je legenda Partizana, kojem je doneo jedini trofej prvaka Evrope 1992. godine.

>>> Sat vremena razgovora sa Željkom Obradovićem: Kao da smo mi neki indijanci, pa Jokić mora da trenira sa traktorskom gumom (FOTO)

- Nikada nisam ništa loše pričao o Crvenoj zvezdi, uvek sam se ponašao prikladno, a doživeo sam da mi skandiraju "Željko Turčine. Nisam to zaslužio, očekivao sam reakciju iz Zvezde, tako bih ja uradio da se nekome to desilo u mojoj hali. Nisu mi više prijatelji, jer ne mogu da budu posle ovoga. Lako je ovde da se budi Srbin, budite tamo gde sam ja bio - rekao je tada Obradović.

Navijači Zvezde burno su reagovali na to, pa su posle meča osuli drvlje i kamenje na Obradovića, pisali su se tekstovi gde su isticali da je manipulisao i da mu tako nešto nije skandirano u hali. Neki su već i kovali plan kako će ga "dočekati" kada sledeći put Fenerbahče bude dolazio u Pionir.

Ubrzo je tada stiglo i saopštenje Zvezde gde su istakli da nakon gledanja snimka nisu utvrdili da je vređan Obradović, ali da jeste vređan Bogdan Bogdanović, na čemu mu se Nebojša Čović izvinio.

Foto: Marko Todorović

Ipak, ubrzo su se ratne sekire zakopale i Obradović i Zvezda su ponovo postali prijatelji. Toliko dobri, da je Obradović faktički postao neka vrsta spasioca kluba u teškoj situaciji kakva je viđena prethodnog leta.

Crveno-beli su bili u ogromnim dugovima, veliki broj plata igračima i stručnom štabu nije bio isplaćen, Radonjić je otišao... bilo je pitanje kakav će tim Zvezda uopšte sastaviti.

Foto: Marko Todorović

A onda se pojavio Obradović kao spasilac sa milion evra, koje je dao Zvezdi kao obeštećenje za Marka Gudurića.

Ovo je bio drugi put u tri godine da Obradović za Zvezdinog igrača daje rekordnih milion evra, nakon Nikole Kalinića, koga je takođe platio u milionskom iznosu.

Foto: Telegraf.rs

Taj milion za Gudurića bio je sasvim sigurno Zvezdin spas, kojim su isplaćeni mnogi dugovi i obezbeđen deo novca za novi tim, uz prodaju drugih igrača (ali po znatno nižoj ceni od ove koju je Obradović dao).

Takođe, Zvezda se letos zahvalila Željku Obradoviću i prilikom dolaska Pera Antića ''Crvena zvezda ovom prilikom izražava veliku zahvalnost na razumevanju gospodinu Željku Obradoviću i KK Fenarbahče'' navedeno je na sajtu crveno-belih posle povratka krilnog centra.

Kasnije je otkriveno u zbog čega mu se Zvezda zahvaljivala. Naime, Pero Antić je došao u Zvezdu tako što mu crveno-beli plaćaju samo 150.000 evra, a ostatak od milionskog iznosa plaća Fenerbahče.

Foto: Marko Todorović

Jedno je sigurno, kakve god da su bile misli "usijanih glava" među navijačima Zvezde nakon burne konferencije Obradovića posle prošlogodišnjeg meča, sada bi Žoc morao da dobije gromoglasan aplauz.

Time bi navijači Zvezde pokazali poštovanje prema jednoj od najvećih legendi srpske košarke, ali i zahvalnost za sve što je učinio za Zvezdu potezima u poslednjih nekoliko godina, jer je novac kojim je kupio dva igrača Zvezde bio od krucijalnog značaja za funkcionisanje kluba.

Kako će izgledati ponovi susret Obradovića i navijača Zvezde, videćemo nešto pre 19.00 kada uđe u halu pred sam početak meča.

VIDEO: Pogledajte kako je Željko Obradović najavio meč protiv Zvezde u Pioniru

Daljinac

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sa

    22. mart 2018 | 14:42

    Ne moze se njima nikad verovati. Mislim da ce ga vregjati. To nisu navijaci vec huligani...

  • Dane

    22. mart 2018 | 15:42

    Veceras vas Zoc rastavlja na proste cinioce.

  • Mare

    22. mart 2018 | 12:59

    Ti koji su ga vredjali, takozvani navijaci, vise i ne dolaze da utakmice, tako da nece biti problema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA