≫ 

Obradović hvalio crveno-bele: Zvezda mora da bude ponosna na ono što radi (VIDEO)

Trener Fenera delio komplimente protivniku posle ubedljive pobede njegovog tima

  • 8

Košarkaši Fenerbahčea nisu se previše pomučili da dođu do pobede protiv Zvezde, turski i evropski prvak pokazao je moć u "Pioniru" gde nije naišao na ozbiljniji otpor rivala, ali ni na uobičajen uragan sa tribina.

>>> Deo navijača Zvezde vređao Obradovića na poluvremenu meča sa Fenerbahčeom (VIDEO)

Pobeda je u takvim okolnostima bila stvar rutine za skupoceni sastav Željka Obradovića.

- Važna utakmica za nas, želimo bolju poziciju pred top osam i plej-of. Zadovoljan sam igrom mog tima, doduše bilo je uspona i padova. Zvezda nije imala šanse za prolaz dalje pred ovu utakmicu, ali ovde nikad nije lako igrati. Čestitke Zvezdi za sve što je uradila ove sezone. Mlad tim, mlad trener, treba da budu ponosni - rekao je Obradović.

Novinari su izneli pred srpskog trenera zanimljivo zapažanje: bivši igrači Zvezde i Patizana, Gudurić, Kalinić i Veseli proveli su najviše vremena u igri - slučajno ili ne?

- Nisam razmišljao na taj način, ali hteo sam da njih trojica budu starteri. Sa sličnom postavom smo počeli protiv Makabaija, Dikson tada nije ubacio ništa od onoga što je ubacio večeras, ali on je hrabar igrač, ima samopouzdanje i zna šta i kako treba da radi.

Dotakao se Obradović trenutne forme Nikole Kalinića...

- On izlazi iz povrede, nije igrao od juna prošle godine i turskog plej-ofa. Važan je igrač za nas, njegova igračka inteligencija nam dosta pomaže, radi mnogo stvari na terenu, zna šta treba da radi da bi bio na nivou prošlogodišnjeg plej-ofa i F4. Očekujem da bude sve bolji i bolji.

>>> ALIMPIJEVIĆ: Podrška sa tribina je bila možda i najbolja ove sezone, Feneru želim da osvoji Evroligu!

I o Guduriću...

- Marko je dečko koji voli košarku, zna šta treba da radi da bi postao još bolji igrač - da individualno trenira. Imao je zdravstvene probleme, sad se stabilizovao. Ima svoj cilji i na pravom je putu, pomoći ću mu koliko mogu, ali sve u suštini zavisi od njega.

BZa kraj, novinare je interesovalo mišljenje Obradovića o njegovom bivšem učeniku bogdanu Bogdanoviću.

- Čujemo se, u kontaktu smo. Doneo je odluku o odlasku tamo u pravo vreme. Iz utakmica koje sam gledao zaključio sam da je on daleko najbolji igrač u svom timu, da igra najpametnije. Ako ja uopšte mogu da komentarišem o tome... Bogdan treba više da igra, da još napreduje i da jednog dana bude na pavom ol-staru. To mu želim.

VIDEO: Na utakmici Crvena zvezda - Fenerbahče bio je i Bsrpski glumac i navijač Partizana Bogdan Diklić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    22. mart 2018 | 23:13

    Ono kada nekog zgaziš pa ga onda kao fol hvalis!

  • Toni

    22. mart 2018 | 22:58

    Sad je grobos srecan puno mu je srce

  • Žarkov Dragan

    23. mart 2018 | 09:42

    Dobro je što je pobedio Zvezdu jel da je izgubio kao prošle sezone čovek bi izvršio samoubistvo.Sa ovim gestom smo spasli jedan život.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA