≫ 

Trener Mornara poručio: Dobićemo Zvezdu samo ako njih dvojicu zaustavimo!

Crveno-beli u nedelju imaju meč loptu

  • 2

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević smatra je da ključ pobede nad Crvenom zvezdom leži u zaustavljanju američkog tandema Tejlor Ročesti - Džejms Feldin i pozvao publiku da nosi ekipu iz Bara do izjednačenja u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige.

Pavićević šansu svog tima vidi u svežini jer je Crvena zvezda u samo tri dana odigrala dva meča u Evroligi, protiv Panatinaikosa Fenerbahčea.

- Odigrali su dve jake evroligaške utakmice, a i nadam se da neće biti na onom nivou kao u prvom meču. Potrudićemo se da iskoristimo njihov zamor od putovanja. Igraćemo muški, hrabro, ali moramo da počnemo da pogađamo kao ranije - rekao je Pavićević, a prenose Dnevne novine.

Prema njegovim rečima Mornar je podlegao atmosferi u Beogradu i zato je doživeo ubedljiv poraz 91:63 u prvom polufinalnom duelu.

Foto: Crvena zvezda MTS

- Podlegli smo atmosferi i nismo adekvatno odgovorili na njihovu agresivnu odbranu, to su dva glavna razloga za ubedljiv poraz. Imaćemo veliku podršku publike koja će napraviti pravu sportsku atmosferu. Veoma je važno da publika izvuče maksimum iz svakog igrača.

Ulogu favorita dao je braniocu trofeja, posebno što opet neće igrati centar Uroš Luković.

- Oni su favoriti i od njih zavisi. Prethodne dve utakmice su igrali bez opterećenja, više su pričali o ovoj utakmici. Cilj im je da osvoje ABA ligu. Naš cilj je jasan, moramo iz ritma da im izbacimo najkreativnije igrače Džejmsa Feldina i Tejlora Ročestija. Hoćemo da lopta bude što manje u njihovim rukama - zakljucio je Pavićević.

Druga utakmica polufinala plej-ofa Mornar - Crvena zvezda igra se u nedelju od 20 sati u Baru.

VIDEO! POGLEDAJTE KAKO SU NAVIJAČI ZVEZDE VREĐALI ŽELJKA OBRADOVIĆA:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA