≫ 

Makabi se odlučio na potez koji ne pamti košarka

Izraelci će od naredne sezone imati dva tima

  • 5

Najtrofejniji izraelski košarkaški klub Makabi, od naredne sezone imaće dva tima - jedan koji će se takmičiti u Evroligi, i drugi koji će biti isključivo formiran za domaće prvenstvo, odlučio je bord "Ponosa izraela", prenosi portal "Eurohoops".

Poslednju evro titulu Makabi je osvojio u sezoni 2013/2014, od tada ekipa ponire i luta u traženju prave hemije i rezultata koji bi vratili klub na staze stare slave.

U tom smislu, uprava Makabija se odlučila na radikalan potez: imaće dva tima, i oba će biti fokusirana samo na jedno takmičenje što bi trebalo u velikoj meri da i jedan i drugi učini konkurentnijim u borbama za što bolji plasman.

Naravno, fokus je na Evroligi koja je primarna za trofejni klub.

Makabi je putem svog sajta obavestio navijače o ideji koju će realizovati sa početkom naredne sezone, a ono što je zanimljivo, oba tima imaće i različite trenere, odnosno stručne štabove.

Jedan od glavnih razloga ovakve odluke je i restrikcija na broj stranaca u domaćem prvenstvu, pa su u Makabiju rešili da je najbolje rešenje da se formiraju dva tima sa akcenom na koncentraciju većeg kvaliteta (i stranaca) u onom koji če igrati Evroligu.

Klub će razvijati i domaće igrače, ali oni će većinom činiti tim za izraelsko prvenstvo.

- Glavni zaključak koji je klub izveo je da je gotovo nemoguče da Makabi bude konkurentan za utakmice u Evropi zbog ograničenja na broj stranaca. Klub je odlučio da više ne može da funkcioniše i bori se u tim okolnostima, kao bokser kojem su zavezane ruke - poručili su iz Makabija uz kosnataciju da je vođstvo, posle podrobne analize, zaključilo da je najbolji način da se napravi rezultatski iskorak u Evroligi formiranje dva tima.

Podsetimo, Makabi ni ove sezone nije izborio plasman u top 8 Evrolige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Msm...

    9. april 2018 | 14:06

    Pa, nista to cudno nije. I kod nas FMP ima dva tima.

  • Crveni drzavni projekat

    9. april 2018 | 14:07

    FMP ima dva tima vec 5 godina.

  • ogrejace, obasjace ....

    8. april 2018 | 20:43

    .... malo je ljepsih dana u zivotu mom bilo od onih .... kaze Slobodan Sarenac :”i sadaa je svee gotoovoo, ponos izraelaa je izgoreoo u paklu Arene”.... a blutental nemocno gleda pini gershona ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA