≫ 

Omić heroj Zvezdine pobede, crveno-beli izjednačili u finalu protiv Budućnosti (FOTO) (VIDEO)

Centar domaćeg tima u poslednjih pet minuta dao veliki doprinos trijumfu u nervoznoj i "tesnoj" utakmici

  • 67

Zvezda je uzvratila udarac, pobedila 69:59 i izjednačila u finalnoj seriji ABA lige protiv Budućnosti, pred nova dva meča koja će se igrati u "Morači".

Crveno-beli su bili nervozni, impuls su dobili od Feldina, Dobrića i Omića, energičnom odbranom slomili odlične goste i uz mnogo muke došli do pobede i egala u seriji za titulu i plasman u Evroligu.

Gordić je briljirao na drugoj strani sa 22 poena, međutim i on je, kao i njegovi saigrači, izgubio snagu i ritam u poslednjih pet minuta kada su crveno-beli pre svega mudrijom igrom dolazili do poena, uglavnom sa linije penala i mic po mic, rezultatski se odlepili u tvrdoj, nervoznoj, na momente obostrano haotičnoj utakmici.

Navijači Zvezde bučno su ispratili trijumf svojih košarkaša Foto: MN Press
Ognjen Dobrić u prodoru pored Barovića, Lesor prati akciju saigrača Foto: MN Press

Omić je meč završio sa 15 poena i 10 skokova, najbolji je bio kad je bilo najvažnije, u završnici mu nije bilo ravnog u reketu. Očigledan je njegov napredak sa linije penala, element sa kojim se mučio tokom sezone - večeras je imao 9/13.

>>> Da li je Zvezdu zbog ovog transparenta stiglo prokletstvo Nolana Smita? (VIDEO)

Dobrić je dodao 10 poena, Ročesti 11 i 5 asistencija, Feldin 9 - od toga sedam u poslednjoj četvrtini.

- Sve utakmice koje smo igrali ove sezone sa Budućnošću rešene su na nekoliko šuteva, nekoliko lopi, oni su juče zasluženo pobedili, mi danas. Sada je važno da se odmorimo, sakupimo energiju i pokušamo da se vratimo pred ovu divnu publiku koja nas je nosila do pobede - rekao je odmah posle meča Zvezdin trener Alimpijević.

CRVENA  ZVEZDA - BUDUĆNOST 69:59 (17:13, 14:18, 16:17, 22:11)

CRVENA ZVEZDA: Kešelj, Davidovac 3 (4sk, 2as), Lazić 3 (5sk), Dobrić 10 (trojke 2/3, 6sk), Feldin 9 (5as), Janković 4 (6sk, 4izg), Ročesti 11 (5as), Omić 15 (10sk), Lesor 8 (2blk), Enis 2, Jovanović, Bjelica 4.

BUDUĆNOST: Ivanović 9, Su. Šehović 4 (4sk), Dolmen 10 (trojke 0/4, 6sk), Barović 6, Se. Šehović, Gordić 22 (šut za dva 5/8, trojke 3/7), Ilić, Z. Nikolić (4ukr, 2blk), Gibson 2 (za dva 0/3, trojke 0/4), Popović 4, Lendri 2, D. Nikolić.

Aleksandar Džikić autoritativno komandije ekipom u plej-ofu Foto: MN Press
Lazić nije dao Gibsonu da "diše" Foto: MN Press
Dolman i Gordić namučili su Zvezdinu odbranu Foto: MN Press

Zvezda je u prvom poluvremenu energijom u oba pravca gradila prednost koja je u jednom momentu iznosila deset poena (29:19), međutim sledi veliki pad i preokret gostiju posle serije 20:2 na prelazu iz druge u treću deonicu.

Ivanovićeva trojka u poslednjoj sekundi preko Omića za egal posle 20 minuta (31:31) bio je početak njegove serije od 8:0 na koju se nadovezao Gordić trojkom za "beg" Podgoričana na osam razlike (39:31).

Mučna je bila treća deonica za oba tima, grešilo se u serijama, Zvezda je najviše lopti izgubila baš u tom delu meča, čak sedam, ali se nekako primakla pred poslednju deonicu u kojoj je, rekosmo, na scenu stupio Omić.

Hranili su ga loptama igrači iz spoljne linije, centar Zvezde je dobio gotovo svaki duel sa čuvarima, koji su ga u većini situacija faulovima slali na liniju penala.

Važan doprinos dao je Feldin čija je nervoza mogla da se oseti u poslednjem redu tribina - nije ga išao šut, grešio je, ali nije odustajao: prve poene postigao je tek krajem treće deonice, vezao je mini-seriju 4:0, okuražio se u povoju četvrte četvrtine kada je rasteretio Ročestija i zajedno sa Omićem kreirao napade koji su "lomili" kičmu Podgoričanima.

Na drugoj strani, fenomenalni Gordić je polako posustajao, ponestalo je snage najboljem igraču Budućnosti, imao je i jedan težak pad, a podrška ostalih nije stizala. Dolman je ušao u kontra ritam, Ivanović se "sakrio",  Gibson očajan (2 poena danas)...

Zvezda je iskoristila momenat i šansu koja joj se ukazala i mirno privela meč kraju.

Naredni meč serije igra se u petak od 20 sati.

VIDEO: Poslušajte utiske Dušana Alimpijevića posle utakmice

Trener Zvezde Alimpijević pomaže Gordiću da se pridigne posle teškog pada Foto: Telegraf.rs

Žestok duel Jovanovića i Nikolića Foto: MN Press

Gordić je bio fenomenalan, Feldin je imao pune ruke posla da zaustavi pleja Budućnosti Foto: MN Press
Feldin u prodoru pored Gibsona, Popović pokušava da ga blokira Foto: MN Press
Najlepši prizor iz hale Pionir: Nataša Kovačević Foto: MN Press

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ⭐⭐⭐

    10. april 2018 | 20:30

    Izvukli smo se!!! Bekovi su nam nestali u finišu sezone.Ročesti i Feldin ako još jednom ponove ovakve partije treba im oduzeti od plate jer plaćeni su da osvoje titule.Spasili su nas centri...srećom.Na početku Lesor na kraju Omić.

  • Oki

    10. april 2018 | 21:41

    Sad je vec legenda kluba haha cirkus

  • Lazar Mड़ञणम

    10. april 2018 | 20:37

    Jadna sklanjalica bez sudija bi vec veceras zavrsila karijeru e sad ce tek da vide sta znaci ta prednost domaceg terena i sudjenje pred prepunom dvoranom protivnickih navijaca. Idemo Buducnost u EL posto ovi ne zasluzuju da igraju ni domacu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA