≫ 

Srpski NBA derbi, samo jedan ide dalje: Za koga ćete navijati, Jokića ili Bjelicu? (VIDEO)

Kako se samo poklopilo!

  • 11

NBA liga je ove godine kreirala nezapamćeni zaplet sa rasporedom utakmica. Ima 30 klubova, ispostavilo se da na Zapadu dva imaju isti učinak i da će se sastati u svojoj poslednjoj utakmici, prelomnoj za plej-of!

To se dogodilo Minesoti i Denveru, koji imaju učinak 46-35 pred konačni obračun, a trenutno je Minesota iznad granice, s time da je Denver taj koji je uspeo da se izjednači u poslednjih pet kola sa maksimalnim učinkom.

>>>Vins Karter za Telegraf: Svaki put me oduševi kad vidim kako Bogdan zakucava u moju čast! (VIDEO)

Minesota se u poslednjih pet mečeva dva puta okliznula, protiv Jute i upravo Denvera, koji je slavio sa 100:96 kao domaćin.

Minesota na svom parketu ima 29-11, Denver se na gostovanjima nije proslavio, ima 15-25 i sada će morati to da prevaziđe.

Foto: AP/Tanjug

Svi pogledi biće uprti u Nikolu Jokića, koji je najbolji košgeter (18.2), skakač (10.7) i asistent Nagitsa (6.1), dok je sa druge strane dominantna figura Džimi Batler sa prosekom od 22 poena, Tauns je sa 12.3 uhvaćene lopte najvažniji igrač pod obručem, za razigravanje je zadužen Džef Tig, koji sedam asistencija beleži u proseku.

Naravno, iz senke pretnja može biti i naš reprezentativac Nemanja Bjelica, koji se kao i svi iz redova Vulvsa nada prekidu posta od 2004. godine, kada je Minesota poslednji put igrala plej-of.

Nije ni Denver blistao u poslednje vreme, nokaut fazu igrao je 2013. godine, a sada samo jedan tim i jedan Srbin mogu dalje.

Foto: Tanjug/AP

Denver je u nizu od šest pobeda i tim je došao do prave hemije i igre, pobeda nad Minesotom bi bila kruna sjajnog niza, ali se i Vulsi pitaju posle kritičnog perioda kroz koji su prošli.

Februarska povreda Batlera, neki nepredviđeni porazi i okolnosti su uticali na to da meč bude 'sve ili ništa', poraz bi bio tragedija posle visokog kotiranja pred samu završnicu.

Ponovo će jedan NBA meč doneti groznicu i u Srbiji, pošto se utakmica igra u noći između srede i četvrtka, i to od 2 časa posle ponoći uz TV prenos na Sportklubu.

VIDEO - Poslušajte šta je trener Nagetsa rekao o Jokiću na srpskom

VIDEO - Šta je Bogdanović pitao Jokića kada je tražio NBA savete

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    11. april 2018 | 19:59

    Za Buducnost:))))

  • ccc

    11. april 2018 | 19:56

    Za Bjelicu naravno. Jokic nas je izdao na svetsko prvenatvo i evropsko..

  • Uros

    11. april 2018 | 20:12

    Za Jokića jer je lider svoje ekipe ,Bjelica je još uvek rezervista u Minesoti . Plus što Denver igra mnogo lepšu (timsku) košarku za razliku od Minesote gde se jasno vidi da se guraju zvezde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA