≫ 

Poraz Zvezde u "Morači", Lesor tragičar, Budućnost na pobedu od titule i Evrolige! (FOTO)(VIDEO)

Francuz promašio "iz odbojke" za pobedu u poslednjoj sekundi

Košarkaši Budućnosti pobedili su Zvezdu rezultatom 78:77, drugi put poveli u finalnoj seriji ABA lige pa ih sada samo pobeda deli od titule Regionalnog prvaka i plasmana u Evroligu.

Do nje mogu doći već u subotu, kada je na programu četvrti meč serije na istom mestu u 21 sat.

>>> Pogledajte pakao Morače i atmosferu koja je dočekala košarkaše Zvezde! (VIDEO)

Treći duel pred krcatim tribinama "Morače" bio je košarkaški delikates - najbolji, najneizvesniji meč, pravi rat vodili su igrači Zvezde i Budućnosti, za šta zaslužuju sve pohvale, a na kraju Lesor je bio tragičar crveno-belih: promašio je iz odbojke pošto prethodno Feldin nije pogodio trojku dve sekunde pre kraja.

>>> Imamo rampu sezone: Monstruozna blokada Dobrića utišala Moraču! (VIDEO)

Francuz je ostao sam na skoku, imao je dobru situaciju, morao je brzo da reaguje, ali lopta ga ovog puta nije poslušala... Uzdah se prolomio "Moračom", razočaranje na licima igrača Zvezde, koji se sada nalaze u nezavidnoj poziciji - moraju pobediti oba preostala meča za odbranu trona.

- Bila je malo čudna atmosfera među nama, kao da smo malo zaspali, bili smo stegnuti u odbrani, lake poene smo primali, ne bi smeli da budu takvi. U drugom poluvremenu smo se peobudili, bili bolji na skoku, utakmica je bila na jednu loptu, a ovaj način na koji smo dobili mislim da će nam mnogo značiti - rekao je neposredno posle meča plej Budućnosti Nikola Ivanović čija je trojka u završnici treće četvrtine sa skoro osam metara kompletirala preokret "Đetića" pred poslednju deonicu.

POGLEDAJTE PROMAŠAJ LESORA ZA POBEDU

Foto: KK Budućnost VOLI
Foto: KK Budućnost VOLI

Zvezda je odigrala možda najbolje poluvreme ove sezone, na krilima Alena Omića (18p, 9/11 za dva) i Feldina (19, 4/8 za tri), gosti su dobro kontrolisali situaciju u prvih 20 minuta, podbacili su u trećoj deonici kada je ekipa Aleksandra Džikića preuzela vođstvo (trojkama Ivanovića na kraju treće, i Gordića na početku poslednje deonice), no drama je bila na vidiku pošto je Dobrić pogodio trojku, za njim i Enis (2+1), za 73:73.

Poslednja četiri minuta bila su za infarkt navijača oba tima.

Barović je pogodio, uzvratio Omić, a Gordić za novo vođstvo Podgoričana. Vrhunac košarkaškog trilera se uveliko primicao. Tresao je "Moraču".

Feldinova mirna ruka obezbedila je Zvezdi egal 103 sekunde pre kraja (77:77), i to su bili, kako se ispostavilo poslednji poeni gostiju večeras. Gordić je bio "polovičan" sa penala nedugo potom i postavio konačan rezultat, iako je do kraja imao da se igra čitav minut.

Rezultat se, ipak, nije menjao: Ivanović je promašio šut za tri, potom Feldin za dva, za njim i Gordić, pa su crveno-beli imali poslednji napad i dovoljno vremena da ga organizuju. Akcija je išla na Feldina, ovaj je imao otvorenu trojku, nije pogodio, a nije ni Lesor "iz dobojke" u već opisanoj triler završnici.

Budućnost vodi 2:1, na pobedu je od titule i Evrolige, Zvezda je, bokserksim žargonom rečeno, na konopcima.

Ima li snage u crveno-belima da uzvrate udarac?

BUDUĆNOST - CRVENA ZVEZDA 78:77 (24:23, 18:24, 26:17, 10:13)

BUDUĆNOST: Ivanović 10, Šehović Su. 3, Doelman 5, Barović 10, Šehović Se. 3, Gordić 17, Ilić, Nikolić 12, Gibson 10, Popović 5, Lendri 3, Nikolić.

CRVENA ZVEZDA: Kešelj, Davidovac, Lazić 2, Dobrić 5, Feldin 19, 5as, Janković 3, Ročesti 12, 5as, Omić 18, Lesor 6, Enis 8, Jovanović, Bjelica 4

Foto: KK Budućnost VOLI
Foto: KK Budućnost VOLI

 

Foto: KK Budućnost VOLI
Foto: KK Budućnost VOLI
Foto: KK Budućnost VOLI

Foto: aba-liga.com/Budućnost VOLI

Nekoliko sati pre utakmice KK Budućnost se zahvalla svojim navijačima za podršku tokom čitave sezone i pozvala na meč i borbu do titule.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA