Može li Partizan da iskoristi krizu Zvezde da osvoji titulu šampiona Srbije?

Ovosezonska Superliga srpske košarke biće najzanimljivija u proteklih par sezona, jer je trka za titulu neizvesna

  • 23

Nikad zanimljivija i neizvesnija Superliga KLS nas očekuje. Iako je liga bez briga, jer titula ne donosi ništa, očekuje se veoma zanimljivo i neizvesno takmičenje, koje počinje u sredu. Pre svega jer se Partizan uzdigao osvajanjem Kupa, a Zvezda ušla u krizu posle gubitka dva trofeja od prošle godine. Sada su crveno -beli pod moranjem i pritiskom, a crno - beli mogu iz zasede da napadnu trofej.

>>> Popio bih piće sa Perom Antićem, izgleda mi kao kul lik, a za titulu skačem u Savu: Marinković kakvog ne poznajete! (VIDEO)

Naravno, pitaju se i FMP i Mega, ali oni neće moći ozbiljno da ugroze dva rivala, pre svega jer je FMP ostao bez dvojice bitnih igrača, a Mega igra sa dosta mladim i neiskusnim timom.

>>> Zašto za Zvezdu i nije toliko loše ako ne bude igrala Evroligu?

Zanimljivo je da su dva rivala u dve različite grupe i mogu da se sretnu tek u polufinalu (realnije u finalu jer će biti na prvom mestu u grupi) Što znači da će nas čekati još jedna zanimljiva finalna serija.

Udario centar na beka: Stefan Janković napada Vanju Marinkovića Foto: A. Nalbantjan

Partizan se pojačao dovođenjem centra Brajma, imali su mesec dana da se oporave, spreme za ligu i imaju šanse da do juna kad je finale podignu formu.

Sa druge strane Zvezda nastavlja sa ritmom dve utakmice nedeljno (igra se sreda - subota) a pitanje je kako će izdržati jer nisu imali dovoljno pauze od završetka ABA lige. Takođe, ove sezone je Zvezda pokazala da u bitnim utakmicama igra loše. Setimo se Kupa Koraća gde su već posle 15 min gubili sa 25 razlike od Partizana, kao i nedavne finalne serije plej ofa ABA lige gde su takođe prvu utakmicu, ključnu u seriji izgubili, a kasnije i titulu.

Veliko je pitanje kako će se psihološki oporaviti crveno - beli za nastavak sezone i ponovo ogromnog pritiska da nešto mora da se osvoji inače propade sezona. Da su uzeli ABA ligu, ne bi se ni postavljalo pitanje Superlige, jer bi tu izdominirali rasterećeni.

Lagano prolazi do koša: Najdžel Vilijams Gos (Levo) prodire pored Džejmsa Feldina Foto: A. Nalbantjan

Ovako, pod velikim pritiskom neuspeha, ne zna se kako će odigrati i da li će izvući maksimu. Prvi ceh je platio Dilan Enis, koji je otpušten, dok se pregovara sa Bjelicom oko daljih uslova ostanka jer nije pokazao u završnici ABA lige šta može.

Međutim, veliki problemi i sudaranje sa zidom mogu i da ujedine ekipu, da se skupe i da timski prevaziđu krizu. Trener Alimpijević nema baš mnogo načina da ih razdrma, jer jak trening kao izlazakl iz krize nije baš preporučljiv posle ovako naporne sezone i serije finala.

VIDEO: Centar Partizana otkriva da ga Zvezda zove da dođe svake godine

Bilo kako bilo, očekje nas vrlo zanimljiva Superliga

Parovi 1. kola

Sreda:

Grupa A

Borac - Zlatibor 19.00

Mega - Tamiš 19.00

Crvena zvezda - Mladost 19.00

Grupa B

Četvrtak:

Dinamik - Vršac 18.00

FMP - Metalac 18.00

Partizan - Vojvodina 20.00

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA