≫ 

Brejk Žalgirisa u Atini! Ne pomaže ni veliki Spanulis, Šarasova vojska bliža Beogradu

Veliki rezultat Litvanaca u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Evrolige

  • 4

Žalgiris je nastavio bajkovitu sezonu u Atini pobedom nad Olimpijakosom posle produžetka reultatom 87:78 i tako poveo u četvrtfinalnoj seriji Evrolige 1:0.

>>> Bogdan doneo sreću Feneru, Kalinić brutalnom blokadom najavio trijumf protiv Baskonije (VIDEO)

Litvanci su do velike pobede na terenu gde tako nešto malo kome polazi za rukom, izuzev njima (pobedili i u poslednjem kolu regularne faze), došli uprkos lošoj prvoj deonici u kojoj su Atinjani imali vođstvo 23:12.

Ipak, u nastavku je ekipa Šarunasa Jasikevičijusa odigrala sjajan meč čiji je epilog bio rešen posle drame.

Žalgiris je imao tri razlike pred sam kraj regularnog dela, kada je na scenu stupio, a ko bi drugi nego Vasilis Spanulis - njegova trojka na 37 sekundi do kraja, za egal, uvela je meč u produžetak, iako su i Dejvis na jednoj, i Mandzaris na drugoj strani imali posle toga šansu da jednoj i drugoj srani donesu pobedu.

U dodatnih pet minuta, ključna je bila trojka koju je malo pre isteka napada pogodio Ulanovas dva i po minuta pre kraja, za vođstvo gostiju 80:76.

Pokorio Atinu: Brendon Dejvis je, uz Pengosa, bio najzaslužniji za veliku pobedu Žalgirisa u Atini Foto: ATA Images

Od tog trenutka, nije bilo povratka za Atinjane, koje je dotukao sjajni Kevin Pengos za nedostižnu prednost pred sam finiš koji su igrači Žalgirisa odigrali mirno i sigurno.

Spanulis je sa 25 poena i 9 asistencija, ali i šuetm za tri 5/12 predvodio Olimpijakos, Printezis je ubacio 12, Papapetru 11...

Na drugoj strani, tandem Amerikanaca Dejvis-Pengos izneo je na svojim plećima veliki trijumf: prvi je ubacio 21 poen, imao i 8 skokova, a drugi 20 poena, uz to dodao i 6 asistencija.

Srpski reprezentativci Nikola Milutinov i Vasilije Micić bili su solidni: centar Olimpijakosa meč je završio sa 7 poena i 8 skokova, a plej Litvanaca sa 7 poena i 5 skokova.

Naredni meč serije koja se igra na tri pobede takođe se igra u dvorani "Mira i Prijateljstva".

Rezultati 1/4 finala

Fenerbahče - Baskonija 82:73 (1:0)

Olimpijakos - Žalgiris 78:87 (0:1)

Utorak

CSKA - Himki 98:95 (1:0)

Panatinaikos - Real Madrid 95:67 (1:0)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloje Bubanja

    18. april 2018 | 23:04

    ovaj sarunas je bio dobar kao igrac i sad je kao trener

  • Pufta

    18. april 2018 | 23:43

    Da smo zadrzali tim od prosle godine sa 2-3 dobra pojacanja mi bi danas bili na mestu Zalgirisa.Ovako dovidjenja

  • NekoKo

    19. april 2018 | 00:01

    Mi samo i postojim da izigravamo mučenike koji će drugima da služe i organizuju. Suština naših klubova se prosto prirodno sama razotkriva, a to je da oni služi kao poligin drugh klubova za razigravanje vrhunskih igrača. Nešto bednije u sportu od toga ne postoji. Decenjama stvaramo vrhunske košarkaše pa i trenere koji evropske titule donose drugima. Zaista ne znam kolki čovek treba da bude kreten pa da se divi toj činjenici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA